• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Claudia Vesa, cântăreața de operă care a impresionat publicul până la lacrimi: ”Muzica face minuni”

Claudia Vesa, cântăreața de operă care a impresionat publicul până la lacrimi: ”Muzica face minuni”

Claudia Vesa, cântăreața de operă care a impresionat publicul până la lacrimi: ”Muzica face minuni”

Claudia Vesa (21 de ani), care a încântat publicul în cea de-a patra ediție a emisiunii ”Românii au talent”, sezonul 9 suprem, are o poveste de viață impresionantă. 

Claudia s-a născut, în Timișoara, cu probleme de sănătate. Mama ei și-a dat seama care este afecțiunea de care suferă după ce a început să caute pe internet simptomele.

Citește și: Românii au talent. Contratenorul care a ridicat sala în picioare: ”Rar auzi așa ceva”

Medicii din Ungaria, la care a ajuns cu fetița, i-au confirmat diagnosticul de fenilcetonurie, o boală genetică gravă, care în lipsa unui tratament adecvat duce la o întârziere mintală cu instalare progresivă.

Părinții au plecat apoi cu ea în Italia, unde Claudia a început să facă fizioterapie, ca să poată merge și vorbi.  Când Claudia a început școala, au apărut alte probleme. 

Nu putea să perceapă literele așa cum le vedem noi în mod normal, deci nu putea să învețe să scrie și să citească. În schimb, doar desena”, spune mama ei. 

Abia pe la 13 ani, Claudia a început să scrie și să citească. Are doar liceul terminat și știe doar italiana, pentru că i-a fost imposibil să învețe alte limbi. ”Patru luni de zile, statul italian nu a mai putut să îi ofere Claudiei tratamentul gratuit pe care i l-a oferit de-a lungul timpului, iar problemele ei s-au agravat. Claudia nu se poate angaja pe nicăieri din cauza bolii, singurul lucru pe care îl poate face bine e să cânte”, spune mama.

La 16 ani, Claudiu a început să cânte, inspirată de mama ei, care cânta prin casă sau la karaoke. La 18 ani, Claudia a început să cânte operă, fără să învețe de la nimeni, apoi a început să ia lecții de canto clasic. În Italia, aceasta a participat la concursuri de muzică, a apărut și la posturi locale de TV, a fost și la preselecțiile unui alt concurs de talente. Claudia are o soră de 27 de ani, studentă, este și ea în Italia. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni