• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent 2022: Dacika, interpretare inedită a piesei Lie Ciocârlie: Ați venit să ne dăruiți un moment!

Românii au talent 2022: Dacika, interpretare inedită a piesei Lie Ciocârlie: Ați venit să ne dăruiți un moment!

Mihai a început drumul în muzică la 17 ani, cu un program de muzică pe calculator, era elev la liceul de informatică. A început să compună muzică și chestii instrumentale. 

A învățat totul singur, nu are nici un fel de studiu muzical. Era vecin de cartier cu Smiley. Înainte de Simplu, Smiley a avut o altă trupă și a colaborat cu el la niște piese. După ce a intrat în trupa Simplu și a început colaborarea cu Moga, le-a făcut cunoștință și i-a arătat piesele făcute până atunci. El nu avea muzică comercială, total experimentală. Lui Moga i-a plăcut și l-a pus să facă o piesă gen Britney Spears. 

Au început să colaboreze și au făcut orchestrații pentru Morandi, Smiley, Loredana Groza. Mihai a stat 4 ani în Norvegia cu iubita. A cunoscut mulți producători care lucrau cu muzică tradițională exotică, ritualică, etiopiană, africană etc. 

A avut o epifanie, a descoperit folclorul românesc. Și-a dat seama cât de variată este muzica noastră, foarte multe tipuri de incantații. Trupa actuala a fost fondată când s-a întors din Norvegia, în 2012. 

Trupa se numește Mihai Toma Dacika. Conține 5 membri: Ștefan Doniga, Diana Jipa, Alexander Benadides, Oana  Șerban, Mihai Toma. Dacika înseamnă „cunoaște-mă pe mine însuși”... O călătorie, o poveste românească a strămoșilor. 

Urmărește emisiunea integrală pe VOYO.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni