Românii au talent 2021: Ciprian și Teodor Vârciu au făcut spectacol pe scena talentelor cu momentul lor de folclor

Autor: Diana Oprea
Data: 19 Aprilie 2021

Teodor și Ciprian sunt tată și fiu, vin din Scărișoara, Alba și sunt pasionați de muzică. Ei dețin o gospodărie mare, ocupația de bază fiind creșterea animalelor. Ca să aducă mai mulți bani în familie, Teodor și Ciprian cântă la evenimente private. Muzica este cea mai dragă moștenire a lor. Bunicul știa să cânte cu vocea, din frunză și la bucium, iar această tradiție s-a transmis din tată în fiu.

În acest moment, cei doi știu să cânte la instrumente de suflat, taragot și fluier. Sunt recunoscuți în zonă drept formația Toiuț și sunt chemați deseori la nunți și cumetrii. Au colaborat cu Dumitru Fărcaș și spun că au învățat multe de la maestru.

Ciprian a terminat Conservatorul în Cluj, secția pedagogie muzicală și se gândește să se facă profesor de muzică în satul natal.

Interpretarea lor, pe scena ”Românii au talent”, i-a cucerit pe jurați. ”Când a început cântecul eu deja mă uitam peste munți, peste văi..., a spus Smiley. 

Florin Călinescu a avut în schimb o curiozitate, legată mai mult de activitatea lor de zi cu zi: cum se prepară slănina afumată în regiunea lor. 

 

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

FULLSCREEN
Românii au talent 2021: Ciprian și Teodor Vârciu au făcut spectacol pe scena talentelor cu momentul lor de folclor
  • /

ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies