• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent 2020 - Cornel Hrișcă Munn s-a născut fără mâini, dar rupe tobele, la Românii au talent

Românii au talent 2020 - Cornel Hrișcă Munn s-a născut fără mâini, dar rupe tobele, la Românii au talent

Românii au talent 2020 - Cornel Hrișcă Munn s-a născut fără mâini, dar rupe tobele, la Românii au talent

Vineri seara, Cornel Hrișcă-Munn a impresionat o țară întreagă cu talentul său deosebit.

Cornel (27 de ani) s-a născut în Rădăuți/Suceava, dar trăiește în Marea Britanie. Este însurat și nu are copii.

Povestea de viață a lui Cornel este de film. S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors și toată lumea se aștepta ca el să moară.

Imediat după naștere, la sfatul medicilor, părinții  l-au dus într-un orfelinat din Suceava, pentru că  singura șansă să găsească un tratament pentru el era ca aceasta să fie înfiat de cineva din străinătate . 

După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună ei cu soțul trimitea la orfelinat produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, Doreen Munn s-a interesat și, cu puțin ajutor, a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital. În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel, iar Doreen și Ken Munn au reușit în cele din urmă să îl adopte.

 

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui. 

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism și înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să își îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas. Muzica i-a ajuns la suflet. La 14 ani, s-a înscris la un concurs național de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanți, și a ieșit pe locul al doilea.

Acum 12 ani, și-a făcut un canal de Youtube – Cornel Hrișcă-Munn – care a strâns până în prezent peste cinci milioane de vizualizări. Face cover-uri după piese celebre și a avut concerte peste tot în lume. A avut și o trupă – Don’t go plastic.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie și Teologie.

Totodată, a avut și o asociație numită “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust”, prin care a ajutat românii cu dizabilități fizice să beneficieze de proteze pentru mâini și picioare și de tratamentul necesar.


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni