Românii au talent 2020 - Cornel Hrișcă Munn s-a născut fără mâini, dar rupe tobele, la Românii au talent

14 Februarie 2020, 22:00

Citeste mai mult despre: Romanii au talent, Cornel Hrișcă Munn,
Autor: Cristina Răceală
Data: 14 Februarie 2020

Vineri seara, Cornel Hrișcă-Munn a impresionat o țară întreagă cu talentul său deosebit.

Cornel (27 de ani) s-a născut în Rădăuți/Suceava, dar trăiește în Marea Britanie. Este însurat și nu are copii.

Povestea de viață a lui Cornel este de film. S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors și toată lumea se aștepta ca el să moară.

Imediat după naștere, la sfatul medicilor, părinții  l-au dus într-un orfelinat din Suceava, pentru că  singura șansă să găsească un tratament pentru el era ca aceasta să fie înfiat de cineva din străinătate . 

După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună ei cu soțul trimitea la orfelinat produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, Doreen Munn s-a interesat și, cu puțin ajutor, a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital. În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel, iar Doreen și Ken Munn au reușit în cele din urmă să îl adopte.

 

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui. 

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism și înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să își îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas. Muzica i-a ajuns la suflet. La 14 ani, s-a înscris la un concurs național de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanți, și a ieșit pe locul al doilea.

Acum 12 ani, și-a făcut un canal de Youtube – Cornel Hrișcă-Munn – care a strâns până în prezent peste cinci milioane de vizualizări. Face cover-uri după piese celebre și a avut concerte peste tot în lume. A avut și o trupă – Don’t go plastic.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie și Teologie.

Totodată, a avut și o asociație numită “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust”, prin care a ajutat românii cu dizabilități fizice să beneficieze de proteze pentru mâini și picioare și de tratamentul necesar.


FULLSCREEN
Românii au talent 2020 - Cornel Hrișcă Munn s-a născut fără mâini, dar rupe tobele, la Românii au talent
  • /

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO