• Emisiuni
  • PROFU’
  • Profu' deschide catalogul - Ani de liceu cu JUNO: " M-am pus cu capul pe bancă la prima ora și m-am trezit la plecare"

Profu' deschide catalogul - Ani de liceu cu JUNO: " M-am pus cu capul pe bancă la prima ora și m-am trezit la plecare"

Profu' deschide catalogul - Ani de liceu cu JUNO: " M-am pus cu capul pe bancă la prima ora și m-am trezit la plecare"

“Energie, descoperire, sete.” Acestea sunt cuvintele prin care JUNO, elevul rebel din Profu’ își descrie proprii ani de liceu.


Pentru că i-a venit rândul la catalog, JUNO e cel care își descrie acum anii de școală din perioada adolescenței. Liceanul Alex Stanciu, devenit mai târziu JUNO, nu le-a făcut chiar pe toate în cei patru ani de liceu, dar a făcut destule.


Chiar el povestește:

“În liceu dansam. Făceam asta și la modul profesionist, nu doar din pasiune. Am avut într-o noapte niște job-uri cu o trupă de cabaret. Dansam la nunți, evenimente de genul, unde oamenii se distrau, beau alcool și... ne serveau și pe noi. M-am dus dimineață la școală cu... „chef”. M-am pus cu capul pe bancă la prima ora și m-am trezit la plecare. Am făcut multe, dar nu le povestim, să nu influențăm prost.” 

Deși și-ar fi dorit să știe mai multă istorie, geografie și matematică, “pentru dezvoltarea minții, a gândirii, la un nivel mai mare”, ca elev era un personaj special:

"Mă descriu ca un elev cu potențial foarte bun, dar care nu se concentra neapărat. Eram în filmele mele. La ore, în liceu, scriam versuri când nu eram atent sau după ore mergeam și dansam cu trupa de breakdance. Nu faceam chestii inutile. După cum puteți observa, am știut unde merg."



Cu toate acestea, avea și o materie pe care o iubea, mai ales, că, într-un mod original, îl conecta cu...muzica:

"Cred că materia mea preferată în liceu era Româna, nu la modul că aveam notele cele mai mari, dar mă regăseam mult ca artist în disciplina asta și “profa” , doamna Iordache, e un om special, am avut o legătura frumoasă. Iar cel mai puțin cred că matematica a fost pentru mine, pentru că, dintr-un punct, am pierdut legătura cu ea, cred. Deși până în liceu mi-a plăcut matematica, mereu am simțit satisfacția matematicii, am cunoscut-o. Cred că doar nu înțeleg integralele."

Și chiar dacă nu l-a avut pe Profu’ la catedră, a avut dascăli care i-au semănat Profului:

"Am avut câțiva profesori asemănători în ideea că aveam o legătura similară pentru simplul fapt că ei erau genul de profesori îndrăgostiți de disciplina lor, cât și de meseria de a o împărtăși copiilor. "

Una peste alta, JUNO e recunoscător că a prins o perioadă recentă ca elev de liceu. Ce i-au povestit însă părinții despre anii lor ca liceeni?

“Nu prea multe. Țin minte că-mi povesteau cât de mult respect trebuia să ai față de “boyu” Nicolae și că nu era ok dacă ziceai ceva prost de el. A, da! Și-mi ziceau că n-aș fi avut niciodată șansa să calc în școală cu hainele, frezele și accesoriile mele. Oricum și eu am avut probeleme la partea asta în liceu, dar ei mi-au garantat că, pe vremea lor, n-aveam nicio șansă. (...) Cred că m-aș fi conformat. N-am o problemă cu lucrurile de genul. Uniformă, strictețe. Partea cu statul pe nuci cred că mi-ar fi dat un pic aiurea.”


 
În încheiere, JUNO are un mesaj pentru părinții liceenilor din ziua de azi:

"Adulții ar trebui să înțeleagă că puștii vin cu niște aptitudini imense în zilele astea. Se nasc copii foarte înzestrați și ar trebui să fie atenți la ce își doresc, ce le place și unde îi trage inima și să le înflorească părțile alea. Noua generație are o altă energie și un nivel de înțelegere mult mai dezvoltat decât înainte. Ar trebui să fim atenți să nu le secăm pompele astea cu lucruri în plus de care nu au nevoie sau să-i facem să facă în viața ce nu am reușit noi să facem. Mulți adulți fac asta cu copiii lor."

Și, evident, are un mesaj pentru liceeni:

"Să își descopere menirea! Să-i învețe lucruri folositoare în viața! Cu adevărat!"

PROFU - SEZONUL 2, E LA PRO TV, ÎN FIECARE JOI, LA ORA 21:30

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MOMENTE DIN PROFU'




FOTO: PRO TV/ARHIVĂ PERSONALĂ

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune PROFU’

Articole pentru emisiune PROFU’

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni