• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Povestea IMPRESIONANTA a contratenorului de 19 ani. Abandonat de parinti, a crescut la casa de copii: "Singura mea alinare e muzica"

Povestea IMPRESIONANTA a contratenorului de 19 ani. Abandonat de parinti, a crescut la casa de copii: "Singura mea alinare e muzica"

Povestea IMPRESIONANTA a contratenorului de 19 ani. Abandonat de parinti, a crescut la casa de copii:<span style="color:#f00;"> "Singura mea alinare e muzica"</span>

Vinerea trecuta, un baiat de 19 ani, de origine turca, a cucerit juriul si spectatorii de la “Romanii au talent” cu vocea sa speciala.

Asculta-l cum canta "L'amour est un oiseau rebelle", o celebra arie din opera Carmen, de Georges Bizet:

Regep Ialcin, 19 ani, Bucuresti

Ma numesc Regep Ialcin si m-am nascut in Medgidia, judetul Constanta, la data de 29 ianuarie 1993. Provin dintr-o familie de origine turca, aceasta fiind constituita din 6 frati si 5 surori, avand ca parinti pe mama Regep Anife si pe tatal meu necunoscut oficial.

Conform datelor existente din dosarul meu social, reiese ca in anul 1994 am fost internat in Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu” Bucuresti de catre un presupus “bunic” care a afirmat ca mama este plecata in Turcia, iar la solicitarea identitatii sale, a furnizat informatii care mai tarziu s-au dovedit a fi false. Cu timpul, nefiind vizitat la spital de nicio ruda, am fost considerat parasit. Ulterior am fost transferat la Spitalul de copii “Caraiman” din Bucuresti.

Conform sentintei civile a Tribunalului Bucuresti, definitiva si irevocabila, am fost declarat abandonat. In acest caz, am fost incredintat Comisiei pentru Protectia Copilului Sector 1, iar apoi s-a decis incredintarea mea mai departe catre Leaganul de copii nr. 1 “Sfanta Ecaterina”.

Conform Hotararii a Comisiei pentru Protectia Copilului Sector 1, sunt transferat la Centrul de Asistare si Protectie pentru Copii cu Handicap “Sfantul Gavril”, impreuna cu un numar de 60 de copii, datorita unor lucrari de renovare si reamenajare a Leaganului de copii nr. 1 ”Sfanta Ecaterina”.

Pe data de 17 iunie 2003 am fost transferat la Casa ”Sfantul Ioan” a Asociatiei ”Caritas” – Bucuresti. Dupa 7 ani, pe data de 25 august 2010, am fost transferat impreuna cu ceilalti copii din Casa ”Sfantul Ioan”, la Complexul Social de Servicii ”Sfantul Nicolae” din cauza desfiintarii acestei locatii mai sus mentionate.

Nu imi condamn parintii, ba chiar ii inteleg

Dupa aproape 1 an, respectiv pe data de 04 iulie 2011, avand 18 ani impliniti, a trebuit sa plec din Complexul Social de Servicii ”Sfantul Nicolae” deoarece mi-am gasit o familie care sa aiba grija de mine si sa ma indrume in viata. Trecand prin toate aceste incercari ale vietii, eu nu-mi condamn parintii, ba chiar ii inteleg, deoarece nici ei nu au avut un trai decent.

Am fost premiant in gimnaziu si am participat la olimpiade

Incepand cu clasa a-IV-a si pana in clasa a-VIII-a am obtinut premiul I. De asemenea, am participat la diferite olimpiade si concursuri, printre care ”Cangurul Lingvist” in limbile franceza si spaniola din anul 2005, premiul special cu media 9,30 la Olimpiada Nationala de ”Istoria si Traditiile Rromilor” pe data de 02 mai 2008, fiind invitat de catre Primul Ministru al Romaniei, d-nul Calin Popescu-Tariceanu in ziua de 29 septembrie 2008, orele 15.30, pentru a fi onorat de rezultatul obtinut.

Singura mea alinare este muzica

In data de 31 mai 2009 am participat la Olimpiada de ”Cultura si Civilizatie in Romania”, obtinand mentiune. Pe parcursul studiilor gimnaziale, am obtinut media generala 9,74, fiind inscris in Cartea de Onoare a Scolii Generale nr. 1 cu clasele I – VIII ”Sfintii Voievozi”. Dupa terminarea scolii generale, am urmat Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”. La finalul claselor a-IX-a si a-X-a am obtinut media generala 9,30, clasa a-XI-a media generala 8,50, iar in clasa a-XII-a semestrul I media 9,43.

Cum mi-am descoperit talentul:

In afara programului scolar, cantam in cadrul corului Catedralei Romano-Catolice ”Sfantul Iosif”. Fiind la varsta pubertatii, vocea mea era intr-o continua schimbare si astfel cantam in randul sopranelor. Ascultand solista catedralei cantand ”Ave Maria”, imi doream sa invat aceasta arie. Intre timp, am rugat dirijorul corului sa-mi asculte vocea si sa imi spuna daca exista posibilitatea de a interpreta aceasta arie. Dirijorul mi-a spus ca aceasta piesa nu o pot canta in tonalitatea solistei, dar poate fi transpusa pe voce de tenor. Dupa ascultarea vocii mele, dirijorul si-a dat seama ca am o voce rar intalnita la barbati si mi-a spus ca o pot interpreta in tonalitatea solistei. Acest tip de voce rar intalnita la barbati, se numeste contratenor. Istoricul acestei voci de contratenor se regaseste in secolul al-XVIII-lea in Italia (de exemplu, contratenorul Farinelli).

In prezent singura mea alinare este muzica, care ma ajuta sa uit de trecutul meu nefast si sa sper intr-un viitor mai bun. Cu toate ca uneori ma simteam stanjenit de unele rautati si invidii din partea anumitor persoane, am avut convingerea ca intr-o zi voi avea sansa de a putea fi remarcat de cineva. Auzind de emisiunea ”Romanii au talent” de la ProTV, am dorit sa-mi incerc norocul aratand lumii talentul meu.

Vezi toata emisiunea ROMANII AU TALENT pe Voyo.ro

Facebook.com/Romaniiautalent    

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni