Natalia Duminica: "Dansul e cea mai mare pasiune a mea, nu am timp si de iubit!"! FOTO

Natalia Duminica: "Dansul e cea mai mare pasiune a mea, nu am timp si de iubit!"! FOTO

Natalia Duminica si mama ei, Aliona, au uimit juriul si publicul de la Romanii au talent, cu un belly dance senzational. Natalia povesteste ca a mostenit pe linie materna pasiunea pentru dans si ca si-a dedicat intreaga viata artei si frumosului.

O familie de dansatori

Noi suntem o familie de dansatori,  din mama-n fiica ne-am ocupat cu dansul, pasiune impartasita de catre toti membrii familiei noastre , pe care sper sa o pot inmana mai departe copiilor si de ce nu, nepotilor mei.

Numele meu este Natalia Duminica, sunt nascuta pe 8 Aprilie, 1990, in Chisinau. Mi-am dedicat viata artei si cu asta ma si ocup, la fel  si mama mea care ma sprijina in activitatile mele si desigur ma incurajeaza cum poate si cum stie ea mai bine.

Mama mea Aliona Duminica este de profesie coregraf si dupa un sir de ani in care a dansat, a decis sa-si deschida scoala proprie de Belly Dance

Parintii mei sunt dansatori, au lucrat impreuna intr-un colectiv unde s-au si  cunoscut. S-au despartit cand eu aveam 4 ani. Tatal meu este inca artist si canta folclor. Nu mai pastrez legatura cu el.

Mama a inceput sa danseze la varsta de 4 ani si a inceput cu baletul, dupa care a intrat la Liceul Coregrafic din Chisinau la sectia Dans popular si in paralel dansa si in ansamblul Miorita condus de P.Andreicenco.

Dupa liceu a venit perioada turneelor care era destul de productiva si tot pe parcursul acestei perioade am aparut si eu!!! 

O bucurie enorma pentru mama mea a fost intr-o zi, la varsta de un an jumate - 2 ani, cand, m-am hotarat sa-i arat ca stiu sa dansez, copiind in intregime un dans de-al ei. Vazand ca am talent, mama s-a hotarat sa ma incurajeze si in felul acesta am aparut pe scena pentru prima data la varsta de 2 ani si jumatate, in Romania. Am dansat dans oriental, mama dansa jumatate din numar singura si apoi restul momentului il dansam impreuna. 

Va dati seama ca modul de viata pe care-l ducea mama mea, fiind mai mereu plecata in turnee si fiind mama singura, a trebui sa ma ia cu ea mereu, neavand cu cine sa ma lase, deci nu am avut tocmai o copilarie normala, ca orice copil.

Copilaria mea era intr-adevar una artistica, cateodata eram invidioasa pe alti copii care mergeau la gradinita mai mult decit 2 luni pe an dar totusi asa imi placea mai mult! Mereu eram in repetitii cu mama si colectivul ei iar cu prietenii ma vedeam doar cind veneam din turnee pana la inceputul scolii. 

La scoala dansam mereu la fiecare serbare din clasele primare, atunci neavand posibilitatea de a pleca in turnee lungi, dar tot mai plecam vreo 2-3 luni din cand in cand .

In clasa a 5 a am intrat la Colegiul national de Coregrafie. Asta a fostcea mai grea perioada din viata mea dar si cea mai frumoasa, vesela si valoroasa! 

Spre sfirsitul colegiului am fost selectata sa fac parte din Ansamblul National Academic de Dansuri Populare “Joc” in care lucrez si in prezent.

Premii obtinute

In anul 2008 am obtinut Grand Prix la concursul Miss Belly Dance Moldova. Acesta este concursul datorita caruia am putut sa-mi exprim dragostea si munca depusa pentru acest stil de dans.

In 2009 am reprezentat  Moldova la concursul-festival din Sankt-Petersburg la care am obtinut premiul 2 din 537 de participante. Dupa acest concurs am decis sa plec cu mama la master-classuri in Egypt, Cairo. Au fost doua saptamani in care dansam in fiecare zi cite 9 ore fara nicio pauza, dansam  si invatam stilurile, tehnica dansului egiptean, ritmuri care sunt foarte variate, semnificatia dansului, maniera pe scena etc. 

"Nu am timp si de iubit"

Peste cinci ani ma vad tot dansand, dar pe scene mari, in musical-uri. Dansul ocupa cea mai mare parte din viata mea, asa ca nu imi mai ramane timp si pentru un iubit.

Desi viata mea a fost impartita intre dans, lectii de dans, repetitii peste repetitii nu m-am saturat niciodata de arta dansului. Daca mi s-ar propune sa-mi schimb viata, nu as face-o pentru ca dansul este tot ceea ce iubesc, ce ma reprezinta, ce ma caracterizeaza si nu as renunta niciodata la aceasta pasiune, sau mai bine zis aceasta meserie, ca in fond, pe langa pasiunea mea, dansul, reprezinta si munca mea zilnica.

Despre Romanii au talent am aflat de la televizor si am zis sa facem o incercare. Cand m-am hotarat sa particip la acest concurs, nu eram sigura ca voi reusi, insa din fericire mi-ati oferit sansa de a arata intregii tari ca pana si romanii de peste Prut au talent.

Daca as castiga concursul, i-as investi in Scoala mea de Belly Dance.

Vezi aici cum a dansat Natalia cu mama ei!


Facebook.com/romaniiautalent
 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni