Narcis Ianau, drumul spre celebritate inceput la "Romanii au talent"

Narcis Ianau, drumul spre celebritate inceput la "Romanii au talent"

Dupa ce a obtinut locul al doilea la Romanii au Talent in 2011, numele Narcis Ianau a devenit cunoscut, iar adolescentul isi incepea atunci drumul spre o cariera de succes.

A participat la diferite evenimente, spectacole, concerte, recitaluri sau concursuri, unde a fost apreciat, iar aceste aprecieri l-au determinat pe tanar sa mearga mai departe si sa inceapa sa-si formeze o adevarata cariera de solist crossover cu voce de contratenor – sopran. 

A fost invitat sa concerteze si in afara tarii, una dintre cele mai importante aparitii fiind cea de la Io Canto din Italia unde a cantat alaturi de un artist cu renume, Al Bano.

Citeste si: Rebeca Neacsu, un copil cu un talent de exceptie. Ce mai face si cum arata acum "printesa cu voce de aur"



In tot acest timp a studiat si a lucrat la imbunatatirea tehnicii sale vocale, a terminat liceul de muzica si a fost admis la Conservatorul din Cluj. Narcis a primit si burse de studiu in afara tarii, una dintre cele mai importante fiind cea din 2011-2012 unde a participat la cursuri de master classe pentru voce si pian in Munchen.

In ultimii ani cariera sa a inceput sa ia amploare si a realizat lucruri la care a visat de mic copil. 

A semnat un contract cu Frank Peterson - un mare producator al muzicii clasice si crossover,  recunoscut pentru ca a lucrat cu artisti de renume precum  Sarah Brightman,  Gregorian, Andrea Bocelli,  Enigma, Princessa sau Ofra Haza. Impreuna cu Frank Peterson a colaborat pentru realizarea a doua albume Gregorian. 

In primul album Masters Of  Chant din 2013, au cantat impreuna piesa Gloria, pentru care au realizat si un videoclip, iar in 2014 Narcis a lansat alaturi de ei al doilea album numit Gregorian Winter Chants si a facut un featuring pentru piesele Jesu Joy Of Man’s Desiring si Ave Maria. Aceste doua albume s-au vandut pe plan mondial, iar cel de-al doilea a avut un succes foarte mare, fiind acum nominalizat pentru Echo Pop la categoria Crossover si a fost de-a lungul timpului in topul celor mai bine vandute albume din mai multe tari. 

In prezent lucreza tot cu Frank Peterson la primul sau album solo, care va fi lansat pe plan mondial. Sunt aproape de finalizarea acestui album, care este programat sa fie lansat spre finele acestui an. Pentru acest lucru, calatoreste destul de des spre Hamburg, acolo unde este studioul de inregistrari, unde face sedinte foto sau se pregateste sa devina un artist complex. 

In prezent, Narcis Ianau are planuri de viitor marete si isi doreste sa reuseasca sa isi creeze un nume in lumea muzicii, precum cel al lui Andrea Bocelli sau Sarah Brightman.

Un alt vis al tanarului, devenit realitate, a fost acela de a canta la Opera. In ianuarie anul acesta a debutat la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca cu rolul pastorasului din opera Tosca de G. Puccini, in urma caruia a primit multe aprecieri si laude. 

Participarea la Romanii au talent a reprezentat pentru Narcis Ianau descoperirea talentului sau si rampa de lansare a acestuia. Experienta traita acum patru ani l-a ajutat sa fie cunoscut si sa inceapa sa-si cladeasca o cariera solida in domeniul muzical atat pe plan national, cat si international.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni