• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • INTERVIU Siena Vușcan, de la Românii au talent: ”Andra a devenit zâna mea bună pentru mine, o micuță Cenușăreasa

INTERVIU Siena Vușcan, de la Românii au talent: ”Andra a devenit zâna mea bună pentru mine, o micuță Cenușăreasa

INTERVIU Siena Vușcan, de la Românii au talent: ”Andra a devenit zâna mea bună pentru mine, o micuță Cenușăreasa

După ce a impresionat-o pe Andra și a obținut cel de-al zecelea Golden Buzz al sezonului 10 ”Românii au talent”, micuța cântăreață Siena Vușcan se pregătește acum pentru MAREA FINALĂ de vineri , 29 mai, de la PRO TV. 

Ce a însemnat pentru tine să obții un Golden Buzz? Ce ai simțit în acele clipe? 

Am aflat despre mine ceva: că pot! Am avut atâta nevoie să știu că ei, oamenii mari, mă plac, că juriul mă place pe mine așa cum sunt și că le place vocea mea. Eu cred că acea ploaie de aur m-a udat și că de acum pot crește în ceea ce îmi doresc, atunci când mă închipui pe mine în lumea mea imaginară. În acel moment când a apăsat butonul, Andra a devenit zâna mea bună și m-am văzut pe mine, o micuță Cenușăreasa, cu picuri de aur vrăjiți în palme și în păr, și pe băscuța mea cu steluță. Cât despre ce am simțit...o explozie de emoții ce mi-au umplut capul și apoi de acolo m-au umplut cu totul, m-au purtat cu ele sus, sus de tot, și știu că atunci aș fi putut zbura. Am simțit puternic ceva bun și frumos și pentru asta vă mulțumesc vouă, șansei și norocului. 

Am strâns toate acele emoții și le-am pus într-o mărgea, pe șiragul ce va fi viața mea.

GHICEȘTE CINE va fi marele câștigător Românii au talent - sezonul 10, și poți câștiga unul din cele 30 premii oferite de LIDL!

Care au fost cele mai memorabile reacții ale prietenilor și rudelor?

Chiar atunci după Golden Buzz, tata părea un om de pe altă planetă, vorbea fără să înțeleagă nimeni ce zice și, în drum spre hotel, a făcut ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată: am intrat la magazin și m-a lăsat să îmi cumpăr toate dulciurile pe care le-am vrut, mi-am umplut buzunarele de bomboane!

Apoi în ziua când am fost la televizor, a fost o nebunie: am auzit sunete de tot felul, strigăte, fluierături, îmbrățișări sufocante, țopăituri ale frățiorilor mei în vârful patului, o debandadă totală, cu toții păreau scoși din minți. La un moment dat s-a auzit o bufnitura și un zgomot asurzitor afară: era bunicul meu care a căzut înapoi în pivniță încercând să scoată afară butoiul cu vinul cel bun:))

M-am întrebat atunci și, încă, mă întreb ce a stârnit așa o avalanșă de emoții. Poate voi găsi cândva răspunsul. A fost faptul că nu credeau că se poate, că mi se poate întâmpla mie, nouă, familiei noastre. Că există de acum o șansă pe care nu au indraznit sa o creada posibila. 

În preajma mea erau ai mei, schimbați de fericire și mirare. Pe zoom, fiecare în dreptunghiul lor de pe ecran, erau prietenii mei și familiile lor, prietenii de o viață ai părinților mei. Am simțit că sunt înconjurată și strânsă în iubirea, mândria și bucuria lor. Că exist acum un pic altfel în mintea lor. Că cei mari cred că am facut ceva bine. 

Cine te-a impresionat cel mai mult dintre jurați și de ce?

Vai...eu i-am văzut ca prin ceață. I-am refăcut mai târziu din amintire. Le-am văzut zâmbetele și că se uitau cu drag. Erau frumoși și încadrați în lumină ca într-un tablou al norocului meu.

Am intrat pe scenă simțindu-mă ca micuța Cenușăreasa care visează să ajungă la balul de la palat, iar când Andra a pornit acea ploaie de steluțe de aur am știut că ea e zâna mea bună și că pot să încep să visez.

Toți sunt de-acum personaje în povestea acelui moment ce îmi clădește viața, acum la începutul ei: Andra, zâna mea bună, nenea Florin cu chipul lui expresiv căruia vreau să-i fac portretul într-o zi, Mihai, poate cel mai bun și mai cald om, Andi care mi se părea de vârsta mea! Toți, ursitoarele mele bune! Nimeni, niciodată, nu a spus așa frumos despre mine și voi duce cu mine toată viața cuvintele lor.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai apărut la Românii au talent?

Dacă vorbesc strict despre mine, am început să le fac pe toate .....mult mai mult! Vă spun asta și zâmbesc. Cântam și până acum, iar acum cânt mai mult. Desenam, iar acum desenez și mai mult. Visam și scriam, dar acum visez mai mult și e mai multă lumină în visul meu. Totul este mai mult și mai intens. 

Am fost invitată la emisiuni la care oamenii se uită, la care eu mă uit, și mi s-a părut așa ciudat! Eu îmi doresc ca oamenii să mă știe. Cred că m-au vazut de acum și sper să le fi plăcut. 

Simt că le sunt datoare românilor și vreau să fiu acolo unde oamenii mă iubesc și mă înțeleg. Am venit cu emoții mari, cântând într-o limbă de departe, iar acum vreau să cânt și să visez în limba patriei mele!

Știu de-acum că vreau să fiu artist. Mă fac artist pentru că vreau să rămân copil când voi fi mare!

Cum ți s-a schimbat stilul de viață în această perioadă? 

Abia acum pot să mă cufund în pasiunile mele. Și ce era joc până acum, încep să cred că ar putea fi artă. Cânt și cotrobăi internetul dupa cântecul acela care-mi place. Desenez portrete și fiindcă oamenii au atâta timp liber, îmi stau cuminți la pozat și pot să îi desenez mai bine. Improvizez scenete și cineva le și filmează, ca să nu spun că le vede...le gândește însemnătatea. Citesc mult mai mult în română. Știu că îmi trebuie cuvintele pentru imaginile din capul meu. Fug la râu ori pe miriștea din spatele casei și încerc să mă împrietenesc cu animalele de-acolo. Am găsit un nene care își aduce, în fiecare zi, caii la râu, m-a recunoscut și m-a lăsat să îi călăresc iepele blonde și îi mângâi mânjii curioși de oameni. Mă joc în podul casei cu Anais, surioara mea, și Constantin cel mic. Ne întristăm când plouă, dar apoi ieșim în grădină și ne afundăm în noroi, facem castele din cartea de istorie și figurine din imaginația noastră.

Ce ai face cu banii, în cazul în care ai câștiga premiul cel mare?

Îmi imaginez că sunt într-un basm și am găsit acel săculeț cu galbeni...

Pun o parte în rochița păpușii mele magice și când voi fi mai mare o să o duc în lume. Ea a venit la mine, într-o noapte, când am împlinit 5 ani și avea cu ea o scrisoare. Îmi scria despre nevoia ei de a vedea lumea mare și mi-a spus să-i scriu povești despre lumea mea. Am dus-o de atunci peste tot cu mine, o hrănesc cu poveștile mele, neîntrerupt, și o să fac să vadă lumea toată și să se sature. 

Dau o mână de galbeni școlii mele, să facă o clasă unde toți copiii nebuni de creativitate și de libertate să poată veni să cânte, să deseneze, să danseze, să viseze și să își imagineze lucruri și lumi pe care oamenii mari nu le pot înțelege. 

De un galben, o să îmi umplu pumnii cu bomboane colorate și o să le presar peste cea mai mare înghețată din lume, în care să mă afund cu frățiorii mei!

Îi dau câțiva și tatei pentru dubița pe care să o pictăm și să ne ducă pe toți 5 la dune de nisip și la munte, pe drumuri fără sfârșit. 

Și apoi voi da o mână de galbeni pentru o căsuță în pădure unde să-mi vad de-adevăratelea familia, unde pereții sunt piscăliți și iarba-i mare, iar copacii netunși în curte. 

Și cum săculețul e încă aproape plin, pun totul de-o parte, iar când îmi vine vremea voi pleca la acele școli înalte, unde să învăț să cânt cu cei mai mari artiști, iar profesorii au răspunsurile la toate întrebările mele.  

Un mesaj pentru telespectatorii din România care vor vota marele finalist pe 29 mai, la PRO TV...

Prietenii mei, am nevoie de voi acum! Am venit în fața voastră așa cum sunt și poate v-ați închipuit ce pot deveni. De mă ajutați să pornesc, n-o să mă mai opresc niciodată! Am nevoie de voi acum și voi fi atât cât vreți voi să fiu!

Știu că împart cu ceilalți 9 oameni frumoși și talentați aceeași speranța și aceași dorința. Eu voi cânta. Mă veți găsi făcând asta oricând veți vrea să știți ce s-a ales de acea fetiță cu bucle blonde ce stâlcea, hazliu, cuvintele. Vreau să mă vedeți pe cele mai mari scene ale lumii și veți fi acolo cu mine. 

Vă voi trimite peste ani vederi cântate și desenate din minunea asta de lume ce acum mă naucește. O să aflu ce-i cu ea și cu oamenii ce-i dau glas și forma și îmi voi afla locul în ea. Veți fi mândri de mine și de faptul că suntem români, si nu voi uita niciodată că vouă vă datorez totul.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni