• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • “Romanii au talent”, din nou lider ABSOLUT de audienta. Aproape 7 milioane de romani au urmarit show-ul de la ProTV

“Romanii au talent”, din nou lider ABSOLUT de audienta. Aproape 7 milioane de romani au urmarit show-ul de la ProTV

“Romanii au talent”, din nou lider ABSOLUT de audienta. Aproape 7 milioane de romani au urmarit show-ul de la ProTV

Prima editie a primaverii “Romanii au talent” s-a dovedit a fi un martisor perfect pentru telespectatorii ProTV care au urmarit si de aceasta data intr-un numar impresionant spectacolul oferit de romanii talentati.

Asa cum a obisnuit deja, emisiunea “Romanii au talent” difuzata vineri, 1 Martie, a fost lider de audienta absolut pe toate targeturile de public.

In minutul de maxima audienta  de la 22.00 emisiunea “Romanii au talent” era urmarita de aproape 7 milioane de romani,  show-ul de la ProTV inregistrind 35,4 puncte de rating si 61,3% cota de piata, de 17 ori mai mare decit cea inregistrata de Antena 1.

Romanii au talent” a inregistrat la nivelul intregii tari o audienta medie de  26,6 puncte de rating si o cota de piata de 46,4 procente, fiind urmarita in medie de peste 5 milioane de romani. Antena 1 s-a clasat abia pe locul al 3-lea, dupa Kanal D, inregistrind o audienta de 6 ori mai mica fata de ProTV: 4,1 puncte de rating si 7,2% cota de piata.

Audienta medie inregistrata de emisiunea “Romanii au talent” intre orele 20.28-23.01 a fost pe publicul comercial din mediul urban cu virste cuprinse intre 18-49 de ani de 24,2 puncte de rating si 52,3 % cota de piata, de aproape 6 ori mai mare fata de cea a Antenei 1 care a inregistrat doar 4,3 puncte de rating si  9,4%  cota de piata.

Audienta de 5 ori mai mare fata de urmatoarea clasata a inregistrat “Romanii au talent” de la ProTv si pe intreg publicul din mediul urban. Asa se face ca audienta medie obtinuta de programul vedeta de la ProTv a fost una de 24,3 puncte de rating si 44,7% cota de piata, emisiunea fiind urmarit in medie de peste 2 milioane si jumatate de telespectatori,  in timp ce a Antenei 1 a fost de doar de 4,8 puncte de rating si 8,8% cota de piata.
 


 

Concurenti care mai de care mai diferiti au facut show la superlativ in cea de-a treia editie din acest sezon a emsiunii “Romanii au talent”. Fie ca au desenat in nisip, ca au scos la iveala voci considerate adevarate diamante, au imitat, au dansat sau au facut trucuri de magie, concurentii au adus deopotriva emotie, buna dispozitie si suspans.

I-au ridicat pana la cer si i-au ametit pana li s-a facut rau – potentialii “eroi” au ilustrat din plin legea contrastului, insa un lucru este sigur: romanii nu duc lipsa de idei originale! “Batalia” talentelor, luata de unii la modul cel mai serios, a migrat dinspre scena catre masa juratilor, insa totul cu scopul declarat de a scoate la iveala cele mai “fierbinti” talente din tara. 



“Un om tras printr-un inel”, cum bine l-a numit Pavel, Bulzan Darius  a demonstrat in fata unei tari intregi ca arta contorsionismului nu este doar apanajul fetelor, el fiind “o piesa rara” in acest domeniu. De o flexibilitate si o forta iesita din comun la numai 14 ani, Darius, care si-ar dori sa isi deschida o scoala de balet daca ar castiga marele premiu de la “Romanii au talent”, a reusit sa lase juriul fara cuvinte: “Sper sa ti se implineasca visul, pentru ca meriti!”, i-a transmis Andra, tanarul primind 3 raspunsuri pozitive din partea juratilor. 

Pictor in viata de zi cu zi si lector la Academia de Arte din Chisinau, moldoveanca Ana Munteanu a emotionat intreaga sala cu povestea pe care a spus-o intr-un mod cu totul si cu totul special - prin “sand art”, adica arta desenarii cu nisip. Momentului extraordinar nu i se putea raspunde altfel decat cu trei de “DA”, motiv pentru care telespectatorii vor avea ocazia sa o vada pe Ana si in etapa viitoare a concursului.


 

Voce puternica, miscare scenica si multa incredere in sine – toate acestea au contribuit la momentul “intens” pe care l-a oferit Anca Negrau. Tanara de 25 de ani a pus pe jar toata sala atat prin interpretarea plina de forta a melodiei “Objection” a Shakirei, cat si prin dansul sau lipsit de inhibitii, care i-a determinat pe Smiley si Bartos sa se incinga in culise in acelasi stil. Clar impresionat de evolutia Ancai, Mihai Petre nu a putut decat sa recunoasca “Mie imi plac fetele rele”, iar domnisoara a primit unda verde pentru a merge mai departe in competitie.

“Imi dai emotii de fiecare data cand te vad si asta este un lucru bun, multumesc ca ai revenit!”, i-a spus Andra lui Orlando Oprescu, jongleur-ul la scara mare care i-a tinut pe toti cu rasuflarea taiata in timp ce isi desfasura numarul folosind cubul si tetraedrul supradimensionate. “Efectul linistitor in contrapunct cu pericolul” pe care il implica reprezentatia pregatita timp de 2 ani a lui Orlando i-a facut pe jurati sa ii spuna la unison “Da!”, astfel ca acesta se va intoarce pe scena “Romanii au talent” in etapa viitoare.

Cine s-ar fi gandit ca artele martiale merg mana in mana cu muzica? Ei bine, Katalin Piroska, medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de Taekwondo, si-a inceput numarul cu o demonstratie sportiva, apoi a lasat juriul cu gura cascata cand si-a dat jos echipamentul si a inceput sa cante “Show must go on”. Laudata de Andi pentru “neasteptatul acestei idei”, dar criticata de Mihai din cauza “haosului” creat, Katalin a primit un singur raspuns pozitiv, acela din partea Andrei, astfel ca sportiva nu a trecut mai departe.

“Nu cantati niciodata cand sunteti raciti”, i-a sfatuit Mihai Petre pe Nicolae Bradea si cei doi colegi ai sai, care au cantat la traditionalul fluier, insa nu asa cum se face de obicei: acestia au suflat mai intai in el cu narile, apoi cu gura, ceea ce i-a infiorat pe jurati si i-a determinat sa refuze ideea de a-i vedea pe cei trei din nou la treaba intr-o etapa viitoare.



 

”Ai cantat prost”, a fost verdictul fara drept de apel dat de Andra “cowboy-ului”  Florin Rus din Satu Mare, a carei intrepretare a melodiei “Spiritul iubirii” – creatie proprie – nu a miscat pe nimeni asa cum si-ar fi dorit concurentul. 

Emotionanta legatura dintre Baronschi Mihai si Narcis, tata si fiu, a demonstrat tuturor ca muzica “vindeca”. Ramas fara antebrat in urma unui accident, Mihai - fost alpinist utilitar - a fost felicitat de Andra ca a ales sa mearga ”pe un drum atat de frumos cum este muzica” pentru a-si castiga existenta, iar prin duetul la nai si vioara pe care l-a oferit alaturi de micul Narcis, a emotionat publicul si pe doi dintre jurati, cu exceptia lui Mihai Petre. “Pregatiti-va un moment mai bun” i-a sfatuit Andra pe tatal si fiul care au trecut impreuna in etapa urmatoare.  

“Joc razboinic romanesc, barbatesc suta la suta” – aceasta este descrierea facuta de catre “Domn’ profesor” celebrului dans romanesc al “Calusului”, pregatit de grupul Calusarilor de la Sarbii-Magura, condusi de mana de fier a “profului’ cu centura neagra la karate. “Mai deloc marketing si mai mult autentic” i-a inspirat lui Andi numarul plin de energie al baietilor, din care “domn’ profesor scoate untul”, iar eforturile le-au fost rasplatite cu 3 de “Da” care le-au asigurat trecerea in etapa viitoare.

Pe ritmuri melodioase de vioara cantate de o tanara provocatoare, grupul dansatorilor rebeli “Amadance” au oferit “un moment «Romanii au talent», un moment complet”, dupa cum l-a apreciat Mihai Petre, iar acestia isi vor continua drumul in competitie. 


 

La numai 17 ani, Angelo a cantat cat l-au tinut plamanii o melodie marca Led  Zeppelin, iar juriul a fost convins de potentialul sau de rock-star, astfel ca baiatul a trecut in etapa urmatoare a “Romanii au talent”.

 “Suna toate tobele astea odata intr-un mare fel, se creeaza o energie acolo”, le-a spus Andi grupului de tobosari, Barbarosa Samba, ale caror ritmuri aduceau atat cu cele sud-americane, cat si cu cele indiene. Asupra originii cantecelor acestora, telespectatorii se vor putea elucida in urmatoarea etapa a show-ului, cand vor avea ocazia sa ii vada iar la treaba. 

”Un moment in premiera nationala si mondiala” a prezentat inventatorul microfonului care “canta singur”, fara niciun alt ajutor de natura tehnica. Microfonul magic a “delectat” publicul cu o piesa de-a Andrei, iar lui Andi i-a dat imediat idei, dupa ce l-a testat el insusi: “Va dau eu lista cu trupele care au nevoie de microfonul acesta”. Cu toate acestea, inventatorul a fost taxat pentru lipsa de spectaculozitate a momentului, astfel ca nu a primit raspunsurile pozitive de care avea nevoie pentru a merge mai departe in concurs.

Bufonul” Vlad Grigorescu, asa cum se auto-intituleaza, a surprins asistenta cu o “poveste” magica: pornind de la arhi-cunoscutul truc al cartilor de joc, magicianul a istorisit in versuri comice “basmul”  fetei de imparat care a fugit de-acasa cu “bufonul”, nu cu printii petitori, folosind pentru ilustrare toate cartile din pachet. “Cam asa trebuie sa arate un numar de magie”, l-a felicitat Andi pe concurent, iar ceilalti jurati l-au rasplatit fiecare cu cate un “Da!” hotarat.

“In sfarsit am gasit unul care sa danseze mai prost ca barbatu-meu!”, a exclamat amuzata Andra odata cu intrarea in scena a lui Horia Olariu, tanarul care a incercat sa impresioneze prin stilul de dans “fly”, inventat de el insusi, dar fara niciun rezultat.

“Poate n-a fost cel mai spectaculos moment, dar sigur a fost cel mai sanatos!”, le-a spus juriul celor doi tineri care au scris “Romanii au talent” folosind jumatati de mere de Voinesti. Veniti din Dambovita cu scopul declarat de a promova delicioasele fructe, Alin si Claudiu nu s-au suparat ca au fost trimisi inapoi acasa, ci au impartit in sala toate merele “din dotare”.


 

O aparitie “colorata” la propriu a fost tanarul Jean-Claude Kadima, care canta de la 5 ani si a carui voce seamana cu cea a consacratului Bruno Mars, dupa cum el insusi a tinut sa sublinieze. Baiatul de 13 ani i-a lasat pe toti cu gura cascata cand a interpretat celebra piesa “Rolling in the deep” a lui Adelle, insa juratii, desi cuceriti din prima de micutul cantaret, s-au jucat putin cu emotiile lui pana sa ii dea raspunsul final. De aceasta data, Andi s-a transformat in “Bau-bau” in locul lui Mihai Petre, dar nu a tinut sala prea mult in suspans pana sa ii spuna si el “Da” lui Jean-Claude.

Imbracati la patru ace, dar cu bascheti in picioare, cei patru baieti din “Classic Beat Orchestra” i-au dat pe spate pe jurati prin acordurile reinterpretate in maniera moderna de vioara, orga, tobe si contrabas, asa ca vor reveni in curand pe scena intr-o noua etapa de la “Romanii au talent”.

 “Ihaa!” si-a cantat Miruna Diaconescu victoria in aceasta prima etapa a super-show-ului “Romanii au talent”. O “cowgirl” cu o voce rasunatoare si plina de energie, fata de 13 ani si-a atras numai laude din partea juratilor: ”Stilul este special”, i-a spus Andra, iar Mihai Petre a adaugat “Cred ca e foarte greu sa faci ce ai facut tu acolo”.

“Ma, fiti putin atenti!”, le-a atras atentia spectatorilor tanarul Mihai Stefan, alias Florin Piersic sau Gigi Becali, in functie de personajul in pielea caruia alege sa intre cu mult umor.”Esti primul care m-a impresionat”, i-a spus Mihai Petre baiatului de 17 ani, care si-a incheiat reprezentatia cu o gluma in stilul caracteristic becalian: ”Cum omori un strut? Il sperii cand e pe ciment”. “Sunt convins ca o sa ajunga un mare actor”, a incheiat Petre, dupa ce Mihai Stefan a primit din partea juratilor cei 3 de “Da” pe care si-i dorea atat de mult.

”O dileala totala” a fost impresia pe care i-a facut-o grupul de razesi lui Andi, dupa ce au terminat sa isi care “la maciuci in cap” pe scena. Mihai Petre a fost prins de spiritul “luptei”, iar in culise s-au facut chiar pariuri pe “cine rezista cel mai mult in picioare”, insa mirosul greu degajat de echipamentele baietilor i-au provocat greata Andrei. Vizibil talentati la “razboi”, insa fara potential de spectacol – acesta a fost verdictul dat de juriu moldovenilor.

Pentru a doua oara, Andrei i s-a facut rau din cauza mirosului, de aceasta data de “Brusli”: “Nici cand eram gravida nu aveam asa greturi!”, a declarat cantareata in urma reprezentatiei unui concurent dornic sa isi arate talentul la karate, insa al carui numar nu a convins juriul sa il treaca mai departe.

“Dezbina si cucereste!” pare a fi fost, fara voia ei, tactica aplicata de Ana Craciun, doamna care a starnit inital amuzamentul publicului din cauza costumatiei sale transparente, apoi a surprins placut prin interpretarea unei melodii indiene, cel putin in cazul Andrei. “Sa va scoateti dopurile din urechi!”, le-a spus Mihai Petre colegilor sai, dupa ce a apasat fara ezitare butonul “X”, insa acestia s-au aliat impotriva juratului iritat, “O pregatesc eu pentru etapa urmatoare” – a subliniat Andra -  si i-au dat Anei cele doua raspunsuri pozitive de care avea nevoie pentru a trece mai departe.

Desi ultima in concurs, Gabriela Artene, consultant financiar si asistenta medicala, i-a lasat fara cuvinte pe cei trei jurati cand in sala a rasunat vocea sa incredibila de soprana: ”S-a intors pielea de gaina in viata noastra”, a remarcat Andi, iar Mihai Petre a ramas socat: ”Minunata, fantastica, o stea deja!”. Gabriela a emotionat publicul pana la lacrimi, iar Petre a tinut sa sublinieze :”Este una dintre favoritele mele, o vreau departe la  «Romanii au talent»!”.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni