• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Viseaza sa devina cel mai puternic om de pe planeta. Povestea uimitoare a concurentului care i-a ridicat pe brate pe Smiley si pe Pavel Bartos

Viseaza sa devina cel mai puternic om de pe planeta. Povestea uimitoare a concurentului care i-a ridicat pe brate pe Smiley si pe Pavel Bartos

Viseaza sa devina cel mai puternic om de pe planeta. Povestea uimitoare a concurentului care i-a ridicat pe brate pe Smiley si pe Pavel Bartos

Are doar 27 de ani, e supranumit "cel mai puternic om din Moldova", dar isi doreste mai mult de atat si munceste din greu in fiecare zi pentru a-si indeplini visul.

Ma numesc Sukman Rodion, am 27 de ani.17.08.1986, m-am nascut in satul Kirsova, raionul Comrat si am crescut  intr-o familie mare si prietenoasa, din 6 membri: mama, Efrosinia Kirilovna, tata, Rodion Dmitrievici, sora mai mare, Olga, sora mijlocie, Anastasia, eu, Rodion, si fratele mai mic, Alexandru.

Din copilarie eu aveam dorinta sa fiu mai deosebit ca alti copii, faceam ceea ce altii nu puteau,eram puternic de mic: faceam mai multe flotari, sarituri si alergam bine, practicam sah cu tata de la 6 ani si pentru scoala participam la concursuri de sah. La 10 ani ma ocupam cu baschetul, participam la campionate intre scoli, apoi volei, apoi ma ocupam cu alergarea la distante mari, mereu participam pentru scoala si imi reprezentam grupa. Eu mereu eram ocupat de ceva, nu stateam acasa fara ocupatie, intr-un timp ma ocupam si de turism, si la competitiile din codru din 5 exercitii, grupa noastra a luat primul loc, eu personal la doua exercitii eram lider. Eram mai nazbatios, mai activ si descurcaret.

La 15 am hotarit sa merg  la sala, faceam impins culcat 45 kg, asezari 95 kg, deadlift 140kg! Antrenorul era socat de rezultatele mele si mi-a zis ca ma asteapta un viitor bun daca o sa continui sa ma ocup cu sportul serios! Atunci am hotarit sa ocup cu sportul si de corpul meu ca e cel mai greu lucru sa te modelezi pe tine insuti! Desi locuiam departe de sala, mergeam in fiecare zi pe jos 15 km, nu conteaza ploaie sau ger, si citeva ori se mai oprea cineva cu masina si ma ducea pina la sat! Mergeam ca stiam daca eu nu o fac, nimeni nu o va face pentru mine! Parintii ne indrumau spre bine mereu. Tatal ma incuraja si ma sustinea in ceea ce faceam ,iar mama isi facea griji ca sa nu ma accidentez cumva.

Cel mai puternic om din Moldova



Crescusem putin mai mare, la 18 ani am hotarit sa plec la Chisinau, sa invat la universitatea de stat , “ASEM”, Academia de Studii Economice, Facultatea de Banci si Burse de valori. In 2004, din prima luna a anului de invatamint m-au invitat sa particip pentru universitate la 'Powerlifting', unde participam in categoria de 110 kg, am luat locul 1! Pentru prima data am participat la acest sport si m-a impresionat , am decis sa ma ocup cu powerliftingul. In acelasi an am participat la campionatul Moldovei de powerlifting, am ocupat la fel locul intai intre juniori in categoria de 110 kg. Astfel cu mai multe antrenamente, incurajari din partea prietenilor si parintilor imi cresteau puterile! Am participat de cinci ori la rand si am luat locul intai la aceasta competitie.

In 2009 organizatorii altor competitii m-au invitat sa particip la alt tip de sport "Strongman", era ceva nou pentru mine, aveam inchipuire ce este fiindca urmaream la tv. Pentru prima data am luat locul 2, trebuia sa duc greutati in fiecare mana de cite 100 de kg 40 metri la vreme, ridicam 120 kg de cit mai multe ori, intorceam roata de 350 kg si la final am dus o piatra mare de 100 kg 124 de metri unde am facut record personal. Tot asa, cite putin mergeam inainte! Cu timpul am luat locul 1 la Campionatul Moldovei de strongman. In 2012 am facut record am tras 3 masini cu o masa de 12 tone, apoi am facut alt record, am ridicat o masina de 1780 kg  si am tinut-o 1 minut si 8 secunde, apoi am inceput in gluma sa indoi cuie mari si bine se primea, sa indoi tavele si sa mai fac alte lucruri, dupa ce mi-au dat un statut de: "cel mai puternic om din Moldova".

In 2011, in februarie am facut cunostinta cu o domnisoara, Valentina, ea invata  pe atunci la liceu era clasa a douasprezecea. Noi mai mult vorbeam prin mesaje, eu eram preocupat cu antrenamentele, ea cu lectii, pregatiri de bacalaureat. Am iesit la o plimbare si de atunci nu ne-am despartit, am inteles ca e persoana pe care o iubesc si o vreau alaturi pentru toata viata! La 2 luni de la cunostinta, eu am cerut-o in casatorie, atunci aveam emotii si parca aveam aripi! Cind am auzit mult asteptatul :"DA", eram cel mai fericit! E ceva de nedescris! Si pe data de 11.11.2011 am jucat o nunta nemaipomenita si vesela. Ea ma sustine in tot ce fac, gateste mult si gustos pentru mine, merge cu mine la sala, ma ajuta unde e nevoie, dar cel mai important este sprijinul, intelepciunea si rabdarea persoanei care e alaturi cu tine mereu. O iubesc mult! E foarte greu sa fii cu un baiat care se ocupa cu sportul ca mine,nu toate domnisoarele au asa rabdare, doar cele ce iubesc cu adevarat.

Viseaza sa devina cel mai puternic om de pe planeta

Dorinta mea este de a deveni cel mai puternic om de pe planeta, e greu ca trebuie multa rabdare, multe antrenamente, multi bani,alimentatie corecta si la vreme. Sigur ca am planuri de a fi tatic ca e deja si momentul, imi inchipui deja cum voi merge cu copii mei la sala.

Am venit la show-ul "Romanii au talent" sa-mi demonstrez talentul si telespectatorii sa vada ce poate face un om, ce puteri are. Eram bucuros sa vin in scena si sa fac ceea ce-mi place cu adevarat! Acest show m-a ajutat sa ridic inca o treapta din viata mea spre ceea ce vreau, spre succes! Daca as castiga acesti bani, as face o sala mare de sport in care copiii se vor ocupa cu toate tipurile de sport. Principalul dorinta sa fie, sa atragem tineretul spre bine. De asemenea as vrea sa ajut parintilor fiindca ei sunt cei care ne-au crescut si au avut grija de noi, acum a venit timpul nostru sa avem grija de ei! Si restul cistigului se va duce pentru realizarea visului meu de a fi cel mai puternic om de pe planeta. Cred ca oamenii ar cumpara bilete la show-ul meu fiindca e ceva atragator, interesant si deosebit!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni