• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Robo: Noi nu ne asteptam sa castigam "Romanii au talent", cu toate ca ne-am dori sa deschidem o scoala de dans!

Robo: Noi nu ne asteptam sa castigam "Romanii au talent", cu toate ca ne-am dori sa deschidem o scoala de dans!

Robo: Noi nu ne asteptam sa castigam "Romanii au talent", cu toate ca ne-am dori sa deschidem o scoala de dans!

Novac Cristian Dorian este din Lugoj are 27 de ani si face parte din trupa de streetdance "Dance Fiction Crew". La varsta de cinci ani a inceput sa fie pasionat de dans, lasandu-se influentat de muzica si miscarile unice a lui Michael Jackson.

“Imi amintesc de parca s-ar fi petrecut doar acum cateva zile... eram pe jos si ma jucam cu niste masinute, cu spatele la televizor care era pus pe un canal sarbesc, iar pentru prima data in viata mea am avut acea emotie in care simti cum ti se ridica parul pe maini. Era melodia lui Michael Jackson - Don't Stop 'til You Get Enough>>. Pentru mine a fost o experienta de neuitat, ca si cand as fi fost un robot care a primit constiinta, o masina care s-a trezit la viata."

"Toate astea datorita lui Michael Jackson, sursa de inspiratie a mii de dansatori. Datorita lui, viata multora dintre noi a prins culoare, este mai frumoasa si mai inteleasa. Din acel moment stateam zilnic in fata unei oglinzi in care ma vedeam doar pe jumatate, incercand sa reproduc miscarile lui MJ si fredonandu-i melodiile: "> AUUU!!!. In perioada aceea imi doream foarte mult sa iau cursuri pentru acest tip de dans, insa pe atunci nu cred ca exista inca asa ceva la noi in tara”
.

Robo, electronistul care i-a cucerit pe romani cu dansul sau

StirileProTV.ro

"Am avut noroc cu astfel de parinti care m-au sustinut in tot ceea ce am vrut sa fac"

Pe langa dans, Cristian  a inceput sa fiu pasionat si de electronica, pasiune mostenita de la tatal sau. In acest domeniu lucreaza in prezent, fiind electronist de meserie, angajat ca depanator aparate electronice la o firma producatoare de sisteme electronice de securitate.

Desenul este o alta pasiune fara de care nu crede ca ar putea trai. Cand era mic, acesta era un mod de exprimare principal. “Cu ajutorul desenului am reusit sa inteleg lucurile pe care nu le intelegeam, iar lumea a luat o forma mai ampla, realitatea fiind mai impodobita cu detalii pe care nu le observasem pana atunci."

"O alta pasiune este sa compun muzica, pasiune prin care gasesc un mod de exprimare universal cu toate formele de viata ce ne inconjoara. Eu zic ca am avut noroc cu astfel de parinti care m-au sustinut in tot ceea ce am vrut sa fac pana acum cu pasiunile mele”
.

Mama (Novac Marinela, 45 de ani), face parte din grupul mamelor gospodine, ingrijorate si atente, fiind uneori prea ingrijorata la ce i s-ar putea intampla.

Tatal (Novac Doru, 49 de ani) era un dansator cu o gramada de miscari in tinerete. Probabil asa se explica si pasiunea lui Cristian pentru dans.

 Cristian este vegetarian. La inceput parintii lui au fost ingrijorati de aceasta decizie de a renunta la carne, dar acum  au devenit bucatari experti in retete culinare vegetariene, ba chiar au inteles ca e mai sanatos si mai bun acest lucru. Iar el spune din proprie experienta ca pe langa faptul ca te poti simti mai bine si mai plin de viata, modul de gandire ti se schimba semnificativ.
 

 

Vezi mai multe pe Romanii au talent



Cum s-a apucat de dans

Luand mai in serios dansul, Cristian  a inceput sa studieze cu atentie istoria si teoria streetdance-ului. Informatia se gasea destul de greu, neavand la dispozitie internet pe acele vremuri. Singura sursa de informatie fiind televizorul (videoclipurile) si dansatorii mai experimentati cu care venea in contact (foarte rar). Era destul de greu sa invete de unul singur miscarile de baza. Nu era greu sa le reproduca, dar era greu sa le execute corect si sa le "simta".

“Ca sa intelegi logica acestor miscari si a culturii HipHop, asa cum o explica Mr. Wiggles, personajul legendar de care putini au auzit, trebuia sa vezi pe viu persoane care practicau aceasta. Iar asa ceva se putea intampla doar la battle-uri organizate (batali de dans), intruniri, etc. Ca sa poti ajunge acolo nu era greu, mergeai si te uitai. Dar, daca esti doar un simplu observator, nu inveti prea mult, iar pentru a castiga experienta, trebuia sa participi la aceste batalii, aveai nevoie de o trupa”
.

"Eu eram singurul care a scapat de tango si vals"
 
Fiind colegi de clasa din clasa a 1-a cu Paco (Mioc Ciprian) s-au gandit sa se implice mai mult si sa caute persoane interesate. Prin clasa a 9-a au aflat ca ar fi niste baieti "santajati" de o coregrafa sa danseze dansuri de societate cu cateva fete intr-un club al copiilor, promitandu-li-se ca vor fi scosi in spectacole si ca vor fi lasati sa danseze si breakdance. “Asa a inceput sa ia forma trupa, ajungand si eu cu Paco acolo, "santajati" la maxim alaturi de ceilalti 3 viitori membrii. Bineinteles, eu eram singurul care a scapat de tango si vals deoarece numai erau fete care sa-mi asiste ca pereche, ceilalti erau deprimati si plini de invidie din acest motiv” .

Dupa cateva saptamani de la venirea lui si a lui Paco, coregrafa care preda dans modern si dansuri de societate, a inceput sa-si dea seama ca treaba devine serioasa si asa au ajuns sa aiba show-uri  pe la diverse evenimente sub numele formatiei de streetdance Wave Style.

"Anul 2000 este special"

La inceput erau  doar cinci membri, iar pe parcurs, pana la sfarsitul anului 1999, erau in numar de 8. “Anul 2000 pentru noi era cu totul special si inca mai este, in acest an a luat fiinta trupa Dance Fiction Crew, trupa care in prezent poarta acelasi nume, doar ca din pacate membrii trupei s-au imputinat, plecand din tara sau in alte orase, ramanand doar trei persoane”.

“Numele trupei, >, tradus pe romaneste ar suna >. Ideea  si numele mi-au venit in timp ce eram la ora de fizica, materia care ma inspira cand eram elev. Prin numele trupei vroiam sa aratam ca ceea ce facem noi este original, miscarile si coregrafiile fiind parca smulse din scenele filmelor Sci-Fi” .

“Pe parcurs, membrii se dispareau tot mai mult, apareau probleme in trupa, realizam ca nu va mai fi la fel. Acesta este unul dintre motivele pentru care incercam sa numai fiu atat de atasat de ea, ca atunci cand totul va lua sfarsit si trupa nu va mai exista, putand fi pregatit pentru acest soc. Eram o familie, iar decizia era grea”, a mai adaugat Cristian.

A parasit trupa. Afla motivul pentru care a revenit

Pentru o perioada el a plecat din trupa, gandindu-se ca e o decizie corecta, insa dansul il urmarea peste tot, oriunde auzea muzica incepea sa-si contractez muschii si sa isi tina respiratia ca sa nu il apuce dansatul in mijlocul strazii sau prin magazine. O perioada nu a mai stiut nimic de ceilalti, se intalneau foarte rar, iar el dansa aproape zilnic, incercand miscari noi, facand exercitii.

Pana la urma, din trupa au mai ramas doi membrii, care au facut o preselectie si se antrenau intr-un liceu. Preselectia a fost facuta de Paco si astfel a strans 10 persoane. Cristian era fericit sa auda asta, iar intr-o zi a facut o vizita pentru a-I cunoaste pe  noii membri si pentru a vedea de ce sunt in stare. A fost oarecum bucuros, dar si intristat cand a intrat pe usa salii unde se faceau antrenamentele. I-a vazut pe Paco si pe Alin, singurii pe care ii mai cunostea de acolo, ceilalti neavand habar cine este el, sau ca inaintea venirii lor, nu exista o trupa, ci o familie numita DFC.

Cum a intrat >  in trupa

Trupa in aceasta formatie nu a rezistat decat trei ani. Iar in acel moment au hotarat sa mai facem o preselectie. Este foarte amuzant faptul ca la preselectie nu a aparut decat o singura persoana. “Putem spune ca am stors Lugojul la maxim. Vremurile incepeau sa devina din ce in ce mai grele cand venea vorba de pasiuni si cultura, majoritatea copiilor si nu numai, preferau sa stea pe Yahoo! Messenger, sa isi > profilul de hi5 sau sa se joace jocuri 3D pe noile placi video de ultima tehnologie. Dar se pare ca o persoana a renuntat la aceste obiceiuri si s-a prezentat la preselectie, uimindu-ma pe mine, pe Paco si pe ceilalti care au ajutat la organizarea ei."

"El se numeste Serban Alexandru, cunoscut mai bine sub porecla de >. Eram uimiti cand vedeam ce talent se ascundea in baiatul acela rusinos care acum este un gagicar si jumatate. Singura lui problema era lipsa de concentrare in preajma fetelor care veneau la cursurile de dans unde ne antrenam. Dar se pare ca acum nu se mai poate antrena daca nu se afla macar una sa-l priveasca. El este pe cat de simpatic pe atat de increzut si incapatanat, imblanzirea bestiei fiind foarte dificila. Porecla lui vine din filmul >, dupa numele robotului mic si al'dracu' numit Sony. In prezent el face parte din DFC, alaturi de mine si de Paco si suntem foarte mandrii de el”
, a mai povestit Cristian

"Am crezut ca vom pleca acasa cu cat mai multe >"

“Pentru noi, preselectia de la Romanii au Talent>> a avut o importanta imensa, ne-am vazut cu adevarat valoarea, ni s-au deschis ochii si ni s-a prezentat orizontul ce ne sta in fata. A fost o experienta unica clipa de pe scena in care ne-am realizat numarul crezand ca vom pleca acasa cu cat mai multe >, ca spre final, juriul sa fie impresionat de originalitatea noastra si sa primim laude din partea lui”, povesteste Cristian.

"Noi nu ne asteptam sa castigam la aceasta emisiune, cu toate ca ne-am dori din tot sufletul sa deschidem o scoala de dans care sa le prezinte noi perspective tinerilor talentati. Speram ca emisiunea "Romanii au Talent" sa schimbe in bine modul de gandire a noilor generatii care o privesc, sa influentam lumea pozitiv prin gandurile noastre pe care le transmitem tuturor cu aceasta ocazie, unul dintre ele fiind ca fara pasiuni, viata este netraita, faceti-va timp si hraniti-va sufletul cu ceea ce va cere el si cu ceea ce doriti sa faceti, in acest mod veti avea o viata plina de fericire, o viata plina de Talent".

Intra pe romaniiautalent.ro si vezi cum au dansat cei de la Dance Fiction Crew!

Faceboook.com/romaniiautalent

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni