• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Narcis, finalistul de la "Romanii au talent" vrea sa schimbe genul muzical abordat pana acum. Nu ti l-ai imagina cantand asa ceva

Narcis, finalistul de la "Romanii au talent" vrea sa schimbe genul muzical abordat pana acum. Nu ti l-ai imagina cantand asa ceva

Narcis, finalistul de la "Romanii au talent" vrea sa schimbe genul muzical abordat pana acum. Nu ti l-ai imagina cantand asa ceva

Narcis Iustin Ianau, fostul concurent de la "Romanii au talent" a reusit sa dea juriul pe spate cu vocea sa in primul sezon al emisiunii. Cantaretul a declarat ca si-ar dori sa abordeze si un nou stil muzical, mai popular decat cel cu care si-a obisnuit fanii.

Narcis Iustin Ianau s-a calificat pentru selectia nationala Eurovision 2013

Povesteste-ne pe scurt viata ta din ultimii doi ani

De cand am participat la “Romanii au talent” si pana in prezent m-am bucurat intr-o masura covarsitoare de un numar foarte ridicat de reactii favorabile. Doresc sa le multumesc sustinatorilor si admiratorilor mei pentru incurajari si consecventa. Cu siguranta “Romanii au talent “si ceea ce s-a intamplat dupa mi-a schimbat viata. 

In primul rand am dobandit mai multa incredere in mine.

In al doilea rand, pur si simplu am fost si sunt impresionat de cata lume ma recunoaste pe unde ma duc, faptul ca unii doresc sa ma cunoasca, imi cer autografe, fac poze cu mine. Este o senzatie foarte placuta. In al treilea rand, metaforic vorbind, daca inainte de “Romanii au talent” eram pe o campie, acum sunt pe un deal si mi-as dori sa ajung pe munte.

Astfel, dupa ce s-a incheiat show-ul am participat la diferite evenimente publice sau private (concerte, gale, baluri si altele asemenea), caritabile sau non-caritabile, am urmat timp de 3 luni niste lectii de canto in Germania, am cantat la o televiziune din Italia in duet cu Albano, am revenit ca invitat pe scena de la “Romanii au talent” cu ocazia celei de-a doua editii a acestui show. Pentru a ajunge pe munte - si credeti-ma ca-mi doresc – este nevoie de multa munca, rabdare si sansa. Sper ca totul sa decurga bine. Eu sunt, in fond, acelasi, poate doar mai experimentat. In schimb, sansele de a incanta oamenii s-au inmultit si chiar am simtit apreciere si sustinere din partea unor persoane necunoscute inainte de concurs carora le multumesc pentru apreciere si ii asigur ca este reciproca.

Care sunt rezolutiile tale pentru 2013? Ce vrei sa schimbi la tine, ce vrei sa faci mai mult si ce nu vrei sa mai faci deloc?

Imi doresc in primul rand sa continuu sa cant, sa-mi perfectionez in permanenta tehnica. Vreau sa merg mai departe cu muzica clasica, cea care va ocupa intotdeauna un loc deosebit in inima mea, dar si sa-mi gasesc propriul stil in muzica usoara. Indiferent ce as canta, mi-ar placea sa trezesc aceleasi emotii puternice in cei care ma asculta. As dori sa scot un album de muzica clasica - am inregistrat deja cateva piese - mai lucrez la niste piese pop-trance, mi-ar placea foarte mult sa cant si rock, daca s-ar putea, sa fac acest lucru in duet cu unul dintre monstri sacrii ai genului din Romania. In orice caz, vreau sa iau lucrurile pas cu pas, sa ma bucur de ceea ce se intampla. 

Dar, in acest moment, cel mai mult mi-as dori sa intalnesc un impresar, un manager care sa se ocupe de mine, sa ma invete ceea ce este necesar in aceasta industrie, cu care sa lucrez atat pentru muzica, cat si pentru imagine. 

Anul acesta implinesti 18 ani. Ce cadou ti-ar placea sa primesti de ziua ta?

Da, anul acesta implinesc 18 ani, un cadou mare ar fi un contract cu o casa de productie din tara ori din afara,  sau, de ce nu, o masina. Imi doresc multe lucruri, dar cel mai mult cred ca mi-ar placea sa cant cu Celine Dion pe secna.

Care e cel mai important lucru pe care l-ai invatat in ultimii doi ani?

De cand am partipat la “Romanii au talent” si pana in prezent m-am bucurat de un numar foarte ridicat de reactii favorabile. Doresc sa le multumesc sustinatorilor mei  pentru incurajari si consecventa. Desigur, este firesc ca sa existe si altfel de pareri, nu am cum sa fiu placut de toata lumea. Am invatat sa respect in egala masura si opiniile mai putin favorabile, atata timp cat sunt obiective, constructive si decente.

Cum erai anul trecut? Ce planuri si  proiecte aveai?

Anul trecut am avut multe planuri pe care nu pot spune ca le-am finalizat in totalitate. Eram nerebdator, imi doream multe lucruri.

Care sunt prioritatile tale anul acesta?

Anul acesta vreau sa ma afirm pe plan muzical, sa particip la Eurovision si, de ce nu, sa ajung sa aduc Eurovisionul in tara. 

Ce inseamna pentru tine sa ai succes?

Sa ai succes e un lucru greu de realizat, cred ca inseamna sa fii solicitat pentru divese evenimente, sa ai propuneri din partea managerilor sau caselor de productie, sa apari la tv cu subiecte care ar interesa publicul si sa fii recunoscut pe strada.

S-a schimbat ceva in relatia cu cei din jurul tau (prieteni, familie) de cand ai aparut la RGT?

Toate schimbarile in relatiile mele cu familia si prietenii, laolalta cu restul lucrurilor diferite din viata mea de acum sunt  pozitive, nimic nu s-a schimbat in rau.

Cu care dintre fostii colegi de la RGT ai ramas prieten/a si dupa show? Cat de des tineti legatura?

Din pacate eram prea mic sa ma imprietenesc cu cineva de la RGT, nu tin legatura cu niciunul dintre fostii concurenti, dar ne mai salutam din cand in cand .

Ai un model in viata?

Nu pot spune ca am un model dupa care ma ghidez, dar cei mai influenti artisti pentru mine sunt: Celine Dion, Enya, Lady Gaga, Rihanna, Beyonce, Michael Jackson.

Care sunt artistii pe care-i admiri cel mai mult?

Este atat de multa muzica frumoasa in lume, incat mi-e greu sa enumar de teama de a nu omite pe cineva. Cred ca raspunsul depinde si de stare. Cand sunt mai linistit, mai trist sau mai introspectiv ascult Celine Dion, Enya, Lara Fabian, Nightwish, Bon Jovi, Vanessa Mae. Cand sunt vesel sau plin de energie imi place sa ascult si chiar sa danse pe Lady Gaga, Rihanna, Beyonce, Michael Jackson. Din muzica romaneasca imi plac Andra, Paula Seling, Luminita Anghel, Iris, Directia 5, Vama Veche, Amadeus, iar in ceea ce priveste muzica clasica, preferatul meu este Luciano Pavarotti.

De ce crezi ca se pune atat de mult accentul pe look in showbiz? Crezi ca adevaratele talente mai au vreo sansa?

Nu stiu ce sa spun. In ziua de azi se pune accent mult pe look, dar un talent adevarat poate avea sanse si fara sa arate extraordinar. In orice caz, aspectul conteaza destul de mult, din pacate. 

Care este cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat pana acum, de cand ai aparut la TV?

Pentru mine a fost ceva de vis ca am participat, ca vocea mea a fost acceptata si apreciata de foarte multa lume, iar faptul ca am terminat pe podium a fost un prilej de bucurie pentru mine. Sunt multe lucruri frumoase care mi s-au intamplat, nu cred ca le pot enumera pe toate, dar cel mai special lucru il reprezinta concertele pe care le sustin si prietenii din ce in ce mai multi pe care ii am. 

Ce schimbare de look ti-ar placea sa faci, dar iti lipseste curajul?

Nu cred ca am nevoie de o schimbare in prezent, voi vedea pe viitor.

 Ce ai vrea sa stie fanii tai despre tine si nu au aflat inca?

Am multe secrete care nu pot fi spuse si multe de impartasit. Nu imi vine nimic in minte in momentul de fata dar voi spune tot ce am pe suflet pe pagina mea de Facebook .

Ce sfaturi le dai celor care participa anul acesta la show?

In primul rand as sfatui pe toti care au talent sa participe la astfel de concursuri. Este o experienta extraordinara care merita, fara doar si poate, sa fie traita! In al doilea, fiecare trebuie sa creada in sansa sa de a castiga si sa lupte cu fair-play pana la capat. In acelasi timp insa, este bine ca fiecare participant sa fie constient ca este posibil ca oricare dintre ceilalti finalisti sa fie „the one”, adica castigatorul. In al treilea rand, as sfatui paricipantii sa continue ceea ca au inceput si „dupa ce se trage cortina”, indiferent cat de neted sau nu este drumul. Cred ca scopul nu este de a castinga, ci de  a arata cine esti si de a incanta lumea. A face arta, in orice fel, este in sine un prilej de bucurie, chiar daca satisfactia materiala nu apare cu orice ocazie.

Multi te vedeau pe tine castigatorul primului sezon. Ce parere ai despre evolutia lui Adrian Tutu?

La astfel de concursuri, fiecare participant trebuie sa creada in sansa sa de a castiga. In acelasi timp, fiecare trebuie sa fie constient ca oricare dintre ceilalti finalisti poate sa castige. Nu este neaparat important sa castigi premiul cel mare, fantastic este sa traiesti acea experienta minunata a show-lui, dar mai ales sa pastrezi echilibrul „dupa ce se lasa cortina”.

Pentru mine important este ca am aflat mai bine cine sunt eu, show-ul a fost un impuls, un avant si, nu in ultimul rand, o incurajare sa cant in continuare. Mi-am dat seama ce vreau sa fac in viata, am mai multa incredere in mine si, mai ales, am demonstrat celor care initial nu credeau ca pot face ceva cu vocea mea ca nimic nu este imposibil.

Ce poate fac un tanar cu voce de contratenor, in Romania? Care sunt optiunile lui, din experienta ta?

E nevoie de multa munca si rabdare pentru a te afirma in Romania. Eu am noroc ca imi pot folosi vocea in multe feluri, pentru asta nu pot fi caracterizat ca fiind un contratenor la fel ca toti ceilalti. Imi folosesc vocea pe mai multe stiluri de muzica si pe fiecare stil abordat vocea mea suna diferit. Eu pot canta si muzica usoara, ceea ce imi permite sa ma afirm si sa imi pot crea o cariera in muzica, dar pentru un contratenor obisnuit e mai putin probabil sa ramana cunoscut pentru mult timp. In afara cred ca ar avea succes si mai mare.

Cu cine ai vrea sa colaborezi pe plan muzical, de la noi sau din afara?

In principiu sunt deschis oricarei colaborari, m-as simti deosebit de onorat sa cant impreuna cu maestrii muzicii romanesti, imi place sa cred ca ar iesi ceva cu adevarat frumos. Cu cine as prefera? Nu stiu sa raspund acum. Sunt multi cantareti romani pe care ii plac si pe care ii respect. Ramane de vazut ce rezerva viitorul.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni