• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Interviu Exclusiv cu Florin Calinescu, noul membru al juriului "Romanii au talent". Ce asteptari are de la concurenti

Interviu Exclusiv cu Florin Calinescu, noul membru al juriului "Romanii au talent". Ce asteptari are de la concurenti

Interviu Exclusiv cu Florin Calinescu, noul membru al juriului "Romanii au talent". Ce asteptari are de la concurenti

Florin Calinescu, unul dintre cei mai talentati actori si regizori, dar si unul dintre cei mai iubiti oameni din media din Romania, revine in fata telespectatorilor, iar locul perfect pentru o personalitate care a marcat evolutia teatrului, a cinematografiei si a televiziunii nu poate fi decat cel mai mare show de divertisment, "Romanii au talent".

Florin Calinescu a acordat un interviu in exclusivitate in care a facut cateva dezvaluiri cu privire la postura de membru al juriului "Romanii au talent". 

1. Cum este Florin Calinescu, omul?

- Omul Florin Calinescu este prea putin important pentru public si asta o cred de multi ani, pentru ca, fiind elevul doamnei Olga Tudorache, am fost invatat ca e important in meseria asta ca lumea sa te judece prin ceea ce ii oferi, fie la teatru, fie la cinema, fie la televizor. Asa gandeau si Stefan Iordache, si Gheorghe Dinica si toti ceilalti actori cu care am crescut ca invatatori. In cazul in care esti cantonat in aceasta meserie, cred ca omul este prea putin important. Am pierdut startul sa ma inscriu intr-o generatie in care e important si George Clooney pe ecran, si George Clooney in viata de toate zilele, fara nicio legatura, evident. 

2. Si juratul Florin Calinescu, de la "Romanii au talent", cum o sa fie?

- Ma jur ca o sa incerc sa pun toata experienta pe care am acumulat-o in toti anii astia, mai ales in PRO TV, in actiunea de a depista oameni care au diverse talente si nu numai neaparat artistice, pentru ca inteleg destul de bine formatul acestei emisiuni. De altfel, este de notorietate ca echipa mea de la Chestiunea Zilei era facuta din oameni care nu aveau studii, sa zicem, artistice. Este iarasi cunoscut in presa vremii, ca incepand cu Ora 7. Buna dimineata! pana la Vineri seara ne distram cu Florin Calinescu nu faceam decat sa promovez oameni scurt si rapid in lumina reflectoarelor, fie ca dansau, cantau, mergeau in maini, inghiteau serpi sau chiar erau ciudati, ca sa zic asa. Oamenii se amuza si atunci cand vad impostori la limita kitch-ului, frizand un oarecare talent, poate sa fie si asta un fenomen.

3. Deci nu cautati un anumit talent, asteptati sa fiti surprins.

- Nu caut nimic. Pot depista intr-un om care se prezinta in fata mea o farama de talent din orice domeniu.

4. Daca ati participa, care ar fi talentul lui Florin Calinescu?

- Eu nu am considerat niciodata ca am un talent anume, nu am facut o diferenta nici cand eram copil intre scena, lumini, reflectoare, platou de filmare si viata de toate zilele. Cred ca asta e talentul meu principal, sa fiu acelasi fie ca sunt luminile aprinse, fie ca dau boabe la gaini. Pentru ca eu chiar am gaini! Am dat un interviu, acum vreo 10 ani, spuneam ca intr-o zi asta o sa fac: o ferma, sa cresc rate, gaini, curci si pe Sharon Stone, dar...

5. Nu le-ati bifat pe toate deocamdata.

- Nu, dar sunt sigur ca daca Sharon Stone ar afla de mine, ar veni!

6. Ce asteptari aveti?

- Pai sa vina!

7. Si de la "Romanii au talent" ce asteptari aveti?

- Sa semene macar una dintre concurente cu Sharon Stone.

Vreau ca acesti concurenti sa fie siguri ca vor afla o opinie corecta asupra prestatiei lor, ceea ce cred ca e important. Am dat si eu cateva concursuri, din „pacate” am intrat din prima si la teatru, si la regie, si atunci nu am avut ocazia sa fiu frustrat, dar am avut multi colegi care au intrat a sasea sau a saptea oara. E bine ca, in momentul in care esti refuzat intr-o circumstanta sau alta, sa ti se explice de ce, atunci poti sa te duci acasa linistit. Pentru ca poti sa fii, de exemplu, talentat, dar sa nu fii pregatit in momentul ala. Poti sa fii talentat o data si bine si la acest tip de emisiune trebuie sa ii explici omului ca nu crezi ca la etapa urmatoare poate sa mai vina cu ceva nou, asta e cel mai greu de acceptat. 

E o adrenalina care creste, pentru ca sunt talente si talente. Unu-i Jack Nicholson, altul e cel care inghite o sabie, altul iti ghiceste o carte dintr-un pachet, altul invarte un aluat de pizza si asa mai departe. Si atunci trebuie sa premiezi talentul cel mai cuprinzator dintre cei care vin la preselectii, semifinale si finala. 

8. Acum se desfasoara preselectiile prin tara. Ce i-ati spune unui concurent care nu stie daca sa se inscrie?

- In orice caz, sa vina! Era un banc scurt odata, cu cineva care tot striga catre divinitate: „Da, Doamne, sa castig si eu la loto, o duc greu, am nevoie de bani!”. Si tot zicea „Da, Doamne! Da, Doamne!”. La un moment dat, se dau norii la o parte si Dumnezeu ii spune: „Ba, du-te si ia un bilet!”. 

Nu poti sa fii talentat doar la tine in sufragerie, pentru ca e putin si nu ai control, zic eu. Daca omul in sufragerie e convins ca e talentat sau mai are si pe cineva in planul doi, care ii spune ca e tare, e cool, sa faca bine sa se confrunte si cu noi, nu neaparat cu juriul sau cu mine, pentru ca eu sunt un fel de martor. A fi talentat, a vrea sa faci acest lucru este sa poti sta in fata unui public viu. El trebuie sa te judece! Am vazut de multe ori ca si sala simte, si nu numai cei de la Romanii au talent, dar si romanii care sunt in sala sau acasa au talent, poate chiar mai mult decat al juratilor, de a depista impostura intre talentati si talentul intre impostori. Juriul nu face decat sa explice ce trebuie sa mai faca in acel moment sau ce trebuie sa nu mai faca. 

9. Ce hobby-uri aveti?

- Uite, sa stau pe canapea cu tine si sa trancanim, asta este hobby-ul meu principal, ca altfel n-ajungeam sa fac atatea, daca nu aveam darul trancanitului. De altfel, si corpul arata ca in mine am o femeie, care trancaneste toata ziua si, de cate ori vreau sa o elimin, tipa si nu ma lasa. Fie, daca vreti, o cheama si Tanti Florica! Dar, incet – incet, va promit ca o sa vedeti baiatul din mine!


Preselectiile pentru sezonul sase Romanii au talent au inceput cu dreptul, iar caravana a vizitat deja patru orase, in care sute de concurenti au venit hotarati sa demonstreze ca sunt talentati si ca merita sa fie urmatorul erou national!

Cautarile continua, iar caravana Romanii au talent se va opri in urmatoarea perioada la Chisinau, Craiova si Iasi!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni