Cosofret Marius-Mihai: “Obiectivul meu a fost sa ajung in semifinalele Romanii au talent”

Cosofret Marius-Mihai: “Obiectivul meu a fost sa ajung in semifinalele Romanii au talent”

Cosofret Marius-Mihai este un tanar care a reusit sa faca atat juriul, cat si publicul sa rada in hohote, in timp ce imita animale.

Ma numesc Cosofret Marius-Mihai, dar prietenii imi spun Chitzu. E o porecla pe care am primit-o cu mult timp in urma. Am 20 de ani; m-am nascut pe 11 septembrie 1990 in comuna Vanatori Neamt, din jud. Neamt. Sunt student in Iasi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, in cadrul facultatii de Geografie-Geologie, departamentul de Geologie.

Suntem o familie numeroasa, numarand 7 membri dintre care doar 4 mai suntem acasa deoarece un frate este plecat in strainatate iar cele 2 surori pe care le am sunt casatorite. Parintii mei s-au casatorit acum 30 de ani si au depasit orice moment si cu bune si cu rele. In acest moment, si mama si tata sunt someri iar singurul venit pe care il avem este ajutorul social primit de la primarie si, in alte zile, din munca cu ziua.

“Sunt o persoana vesela, mereu cu zambetul pe buze care face glume tot timpul”

Despre mine pot sa spun ca sunt o persoana vesela, mereu cu zambetul pe buze care face glume tot timpul. Copilaria a fost o etapa frumoasa din viata mea, insa din care nu-mi aduc aminte prea multe lucruri. Imi aduc aminte am inceput sa imit animale cam de pe la 13 ani, prin clasa a VII-a cand faceam pe la scoala ca gaina si ca cocosul iar colegii mei i-au spus profesoarei mele de romana ca fac precum cele doua pasari si a insistat sa-i arat si dumneaei. Dupa multe insistente i-am aratat si mi-a spus ca pot sa devin actor.

De atunci am inceput sa imit cat mai multe animale, lucruri, iar, pe la 15 ani, prin primavara anului 2006, am aflat ca se fac preselectii pentru un curs de teatru pentru incepatori. Am urmat cursurile pentru incepatori cu o profesoara de teatru din Iasi dupa aceea am continuat cu niste cursuri pentru avansati. Pentru ca eram mai multi membri pasionati de teatru s-a format o trupa cu care am fost in 2007 la un festival de teatru la Vatra Dornei unde am fost apreciati, facand impresie buna. Am continuat cu trupa, dar, din cauza unor probleme, trupa s-a desfiintat prin 2009. Din fericire, prin 2010,  impreuna cu profesoara de teatru am reluat activitatea si incercam sa construim din nou o trupa.

A fost respins la Facultatea de Teatru din Iasi pentru ca este balbait 
      
Ca tot vorbim de teatru, dupa ce am terminat liceul am dat la Facultatea de Teatru din Iasi dar am fost respins cred ca din cauza problemei de vorbire pe care o am sunt balbait. Cand sunt pe scena, insa, reusesc sa ma controlez si nu am nicio problema. La admitere am avut si o proba de interviu, si, din cauza emotiilor foarte mari, n-am reusit sa ma controlez si m-am balbait foarte tare. Dar acest lucru nu m-a descurajat si poate ca o sa mai incerc.
       
 Cand am vazut ca pot sa imit cateva chestii am inceput sa ascult unele animale si incercam si eu sa fac la fel. Cand vedeam ca imi iese un pic, exersam de mai multe ori pana semana cu sunetele scoase de animale. Si nu imitam doar animale. Dupa un timp am inceput sa imit si diverse sunete, masinarii sau diverse lucruri. Cand descopeream un lucru nou pe care sa-l imit le aratam tuturor. Faceam asta pe oriunde: la scoala, prin autobuze, pe oriunde mergeam.
 
Marius este sprijinit in tot ceea ce face de familia lui  
 
Familia m-a sprijina tot timpul dar cateodata ii mai scot din sarite cu sunetele pe care le fac prin casa. Pentru ca, atunci  cand vreau sa descopar chestii noi scot tot felul de sunete. Scoala generala si gimnaziul le-am facut in satul meu, Vanatori Neamt, iar liceul l-am facut in Tg. Neamt, la Colegiul TehnicIon Creanga”.
      
Performante in acest domeniu nu am avut, dar singurul moment in care am imitat in fata unor spectatori a fost la balul bobocilor de la facultatea mea si am fost surprins de reactia spectatorilor care m-au aplaudat la scena deschisa si am ramas placut surprins pentru ca nu stiam daca o sa le placa sau nu.
      
Talentul pe care il am nu stiu daca il mostenesc de la cineva pentru ca in familie n-a mai fost nimeni care sa imite animale sau sa aiba alte inclinatii artistice. Peste 5 ani m-as vedea intr-o trupa de teatru de comedie sau intr-un film ori intr-o emisiune TV gen Divertis. De depasit nu stiu pe cine pot sa depasesc, dar ca idol il am pe Michael Winslow care este actor si imita si foarte multe sunete.

Obiectivul lui Marius a fost sa ajunga in semifinale

Am hotarat sa particip la Romanii au talent in momentul in care fratele meu vazuse pe internet ca se fac inscrieri pentru preselectii. Dupa ce m-am inscris au fost unele momente in care m-am razgandit si nu voiam sa mai vin. Dar intr-o zi am fost sunat de cineva de acolo care m-a intrebat daca mai vin si m-a mai intrebat ce talent am. Cand i-am spus ca imit animale nu prea ii venea sa creada si m-a pus sa ii imit prin telefon. A ramas impresionata si mi-a spus ca trebuie sa vin neaparat. Acesta a fost momentul in care m-am hotarat cu adevarat sa vin.
       
Participarea la acest concurs a insemnat pentru mine un pas inainte pentru ca am avut sansa sa arat tarii intregi talentul meu de a imita si, chiar daca sunt obisnuit cu scena n-am crezut niciodata ca o sa am ocazia sa imit in fata unui juriu format din vedete pe care sa-l impresionez. Nici nu speram ca o sa trec de prima preselectie, dar sa ajung in semifinale.

Daca o sa am sansa sa ajung sa dau spectacole prin tara dupa ce o sa particip la acest concurs si lumea o sa aprecieze ce fac eu poate oamenii or sa cumpere si bilete ca sa ma vada. Asteptarile de la acest concurs mi-au fost indeplinite pentru ca obiectivul meu a fost acela de a ajunge in semifinale. Pentru ca am indeplinit acest obiectiv de acum poate sa se intample orice. Pentru mine acest lucru e ca o mare realizare.

Intra pe romaniiautalent.protv.ro si vezi momentul prezentat de Cosofret Marius-Mihai

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni