• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Cati bani ii ia statul lui Adrian Tutu, castigatorul premiului de 120.000 euro de la "Romanii au talent"!

Cati bani ii ia statul lui Adrian Tutu, castigatorul premiului de 120.000 euro de la "Romanii au talent"!

Cati bani ii ia statul lui Adrian Tutu, castigatorul premiului de 120.000 euro de la "Romanii au talent"!

Adrian Tutu, castigatorul show-ului "Romanii au talent", nu poate baga in buzunar intreaga suma pe care a castigat-o, pentru ca trebuie sa plateasca impozit statului. Astfel, rapperului ii vor reveni doar 100.800 de euro, dupa ce statul roman ii va impozita castigul cu 19.200 de euro. Deocamdata, Adrian spune ca nu stie ce vrea sa faca cu banii.

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, a declarat pentru gandul.info ca regreta ca nu-l poate scuti pe Adrian Tutu de la plata impozitului: "Imi pare sincer rau, pentru ca e o situatie speciala, ii cunosc situatia familiala si nu as fi vrut sa ii diminuez bucuria castigarii premiului. Dar, din pacate, nu avem baza legala pentru a-i acorda aceasta scutire", spune Blejnar. 

Potrivit Codului Fiscal, "veniturile sub forma de premii se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului netrealizat din fiecare premiu. Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri". Nu exista nicio derogare de la obligatia de plata. In cazul concursurilor cu premii, singura diferenta fata de jocurile de noroc este cota de impozitare (16%, fata de 25%).

Cand va incasa Adrian Tutu marele premiu

Tutu isi va primi banii in scurt timp si, spune el pentru gandul.info, nu stie ce va face cu ei. Deocamdata e fericit si simte ca i-a avut alaturi pe parintii lui, decedati de mult. "Am simtit ca au fost cu mine si atunci cand am compus piesele cu care m-am prezentat la concurs. Versurile le-am scris intr-o jumatate de ora si nu am schimbat niciun cuvant", a declarat orfanul de 19 ani.

"Acum sunt superfericit si vreau sa continui cu muzica", a mai spus acesta. Adrian Tutu promite ca-si va continua si studiile, asa ca din toamna va fi din nou licean, in clasa a X-a, la seral. "Scoala e cea mai importanta", povesteste castigatorul "Romanii au talent", "si vreau sa o continui, apoi sa fac Conservatorul".

Citeste mai mult pe gandul.info!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni