• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Blonde Tails, barmanitele antrenate de Valentin Luca: "Efectiv ne tremurau picioarele pe scena la Romanii au talent"

Blonde Tails, barmanitele antrenate de Valentin Luca: "Efectiv ne tremurau picioarele pe scena la Romanii au talent"

Blonde Tails, barmanitele antrenate de Valentin Luca: "Efectiv ne tremurau picioarele pe scena la Romanii au talent"

Frumoasele “Blonde Tails” au aratat ca pot miza la fel de bine si pe indemanare, nu numai pe aspectul fizic. "Elevele" campionului mondial la flair-bartending, Valentin Luca, au facut show cu sticle si pahare si l-au facut mandru pe "domn’ profesor".

DOBREA ANA, 25 ani

Am fost crescuta de bunicii din partea mamei de la 7 luni pana la 12 ani, deoarece ai mei lucrau foarte mult si nu aveau timp sa se ocupe de mine. Ambii bunici fiind invatatori au avut grija sa primesc cea mai buna educatie. De parinti nu am fost foarte apropiata si prin prisma faptului ca nu am crescut cu ei, dar asta nu inseamna ca nu avem o relatie buna. Soso, fratele meu, este si el barman. Cand eram mai mici nu ne intelegeam foarte bine deoarece am crescut separati si era o oarecare distanta intre noi. Cand m-am mutat la ai mei lucrurile s-au schimbat radical si ne-am apropiat foarte mult, cred ca gemeni daca eram si nu ne-am fi inteles atat de bine! Chiar daca el este mai mic decat mine intotdeauna s-a comportat ca un frate mai mare si m-a protejat! Pot spune ca el este singurul din familie care a stiut de acest proiect inca de la inceput si care, practice, m-a impins sa fac parte din el.

Show-ul este acum INTEGRAL si pe Voyo.ro.

Parintilor mei le-am spus  cu doua saptamani inainte ca voi participa la “Romanii au talent” deoarece am vrut sa le fac o surpriza si sunt convinsa ca va fi una de proportii. Cu siguranta vor fi mandri de mine. Fratele meu m-a sustinut  intotdeauna in tot ceea ce am facut, mi-a oferit sprijinul moral si increderea de care aveam nevoie. El a crezut in mine mai mult decat oricine, a fost convins ca am capacitatile necesare pentru a intra in acest proiect. Lui ii datorez faptul ca ma aflu astazi aici si-i multumesc ca m-a ajutat sa iau cea mai buna decizie din viata mea.

Marele castigator "Romanii au talent" esti TU. Serios, intra sa vezi ce ti se intampla! 

Lucrez ca barmanita de aproximativ 5 ani. Mi-a placut de la inceput aceasta meserie, m-am regasit oarecum  in ea, fiind o fire activa si sociabila nu m-am simtit incorsetata cum mi s-a mai intamplat in alte joburi. Cand am intrat pentru prima data intr-un bar am stiut ca asta este meseria care mi se potriveste. Tot  datorita acestei meserii am cunoscut-o si pe Ana, care venea destul de  des in barul unde lucram in acea perioada. Ne-am apropiat una de cealalta si am devenit prietene, mai apoi am ajuns sa fim si colege. De flair m-am apucat in urma cu 5 luni, mai vazusem asta prin cluburi si baruri si chiar la colegi de-ai mei, dar niciodata nu m-am gandit ca as putea face si eu spectacol cu sticle. Poate si datorita faptului ca nu am vazut nicio fata care sa faca asta. Ana a urmat cursurile la mixologie la Exquisite BarSolutions si astfel am aflat de proiectul baietilor… tandem cu doua fete care sa faca flair. Am fost puse in legatura cu Luca Valentin care a fost mentorul nostru in ale flair-ului. 

Pot spune ca  acesta este cel mai important moment din viata mea…atat pe plan  profesional, cat si personal. Vreau sa demonstrez ca si fetele pot face flair intr-o lume acaparata de baieti. 

Participarea la “Romanii au talent” inseamna foarte mult pentru noi, este un mare pas. Participarea lui Luca Valentin ne-a motivat oarecum sa venim si noi, dar chiar daca nu am fi ajuns aici, tot am fi continuat  acest proiect! Unde ma vad peste 5 ani? In primul rand imi doresc sa continui ceea ce am inceput, sa ma antrenez si sa ajung sa particip la concursuri. Imi doresc o situatie financiara stabila care sa-mi permita sa calatoresc si sa vizitez cat mai multe locuri. Daca vom castiga acest concurs, deja am discutat cu Ana si acest aspect, ne-am propus sa deschidem un bar exclusiv pentru barmanitele care fac flair, deoarece vrem sa incurajam cat mai multe fete sa faca asta! Iar barul cu siguranta se va numi BLONDE TAILS.  

COCIANU ANA-MARIA CRISTINA, 24 ani

Familia mea este compusa din mama si bunica mea. Initial am fost crescuta de bunica, parintii mei s-au despartit cand eu aveam o varsta foarte frageda. Mama a divortat si s-a mutat cu noi. Mama de meserie este decorator, iar acum se ocupa de un magazin impreuna cu unchiul meu. Tatal meu este artist plastic, pictor, nu am tinut legatura deloc cu el in copilarie, l-am cautat acum cativa ani si vorbim foarte rar, de cateva ori pe an. Acum locuiesc cu mama si cu bunica mea, care au foarte mare grija si de mine si ma sustin in tot ceea ce fac. Si eu am, bineinteles, grija de ele. Frati, surori nu am din pacate, in schimb am foarte multe verisoare, nepoti si nepoate. Daca as alege pe cineva sa-mi fie sora, as alege-o pe Ana, prietena si colega mea, care este intotdeauna langa mine cand am nevoie. Bunica mea este pensionara, are grija de casa. Mai nou mama este casnica, din cauza unui accident foarte grav la picior, a suferit cateva operatii si vor mai urma, dar sa speram ca o sa-si revina cat mai repede!

Sunt barmanita de aproximativ patru ani, am inceput sa prind drag de meserie incet incet, nu era doar un simplu job intre patru pereti in care socializezi in fiecare zi cu aceleasi persoane. Unul dintre prietenii mei care avea un barulet mi-a oferit ocazia sa lucrez pentru el. In acea perioada nu mai aveam niciun loc de munca. De flair m-am apucat acum 6 luni, l-am descoperit evident prin aceasta meserie, vazand foarte multi barmani si colegi de-ai mei facand spectacole cu sticle, foc. Mi-a placut foarte mult. Am urmat un curs de mixologie, complete bar training la agentia Exquisite, iar de acolo am aflat de proiectul baietilor, tandem cu 2 fete, care sa faca flair. Am intrat in legatura cu Luca Valentin, pe care l-am si vazut la “Romanii au talent”. Atunci nu ma gandeam ca l-as putea cunoaste  vreodata si cu atat mai putin ca vom lucra la acest proiect impreuna, si am inceput antrenamentele. Am inceput proiectul cu primele cursuri de flair pentru a avea o baza. Apoi am inceput pregatirea pentru show, iar pe parcursul acestor luni am mai urmat niste cursuri, tot la Exquisite, de flair, mixologie si barista, care sunt necesare unui barman adevarat. Mi-am descoperit aceasta pasiune in timp si sunt foarte mandra si fericita de ceea ce fac. Eu si Ana suntem un intreg si facem o echipa adevarata! In fiecare moment m-am bucurat de micile succese si bucurii pe care mi le-a oferit viata, iar acum ma bucur de ceea ce fac si vreau sa ajung la cel mai inalt nivel. Aceasta meserie este pasiunea mea, nu a fost  niciodata usor. Am facut si fac in continuare sacrificii, dar pasiunea pentru aceasta meserie ma face sa trec peste orice greutate. 

Mama mea ma sprijina foarte mult in ceea ce fac, este alaturi de mine, chiar ma trezeste dimineata sa ma duc la antrenamente. Vreau sa o fac foarte mandra de mine si sa o ajut cat pot de mult.  

Am grija de ea si de bunica mea asa cum au avut si ele de mine. Participarea la “Romanii au talent” este un mare pas inainte atat pe plan professional, cat si personal. Peste 5 ani ma vad cu o situatie financiara buna facuta pe cont propriu, facand in continuare flair, antrenandu-ma mai departe pentru concursurile din toata lumea si indeplinindu-mi toate visurile. Daca am castiga marele premiu, in primul  rand ne-am deschide un bar, exclusiv pentru fetele barmanite si care fac flair. Mi-as ajuta familia. 

DESPRE TRUPA 

Trupa Blonde Tails s-a infiintat in martie 2013. Este compusa din doua fete, ambele blonde, Cocianu Ana-Maria Cristina si Dobrea Ana in varsta de 25 de ani fiecare, barmanite de profesie! Ideea acestui proiect ii apartine lui Luca Valentin care si-a dorit sa antreneze doua fete pentru a face flair.

   Desi suntem barmanite de mai multi ani, pana a intra in acest proiect n-am avut ocazia sa facem flair. Pot spune ca suntem intr-adevar norocoase deoarece suntem antrenate de profesionisti. :)

      Desi am evoluat destul de mult in decursul acestui an, suntem constiente ca mai avem multe de invatat si ca trebuie sa ne antrenam din ce in ce mai intens.

  Am avut cateva show-uri publice pentru a ne detasa si pentru a ne obisnui cu publicul, dar cu toate astea, emotii mai mari ca cele pe care le-am avut la preselectiile de la Romanii Au Talent, nu am avut niciodata. Efectiv ne tremurau picioarele.

   De-a lungul timpului am participat la mai multe cursuri ale ( barista, mixologie si in special flair) pentru a ne perfectiona in acest domeniu. In momentul de fata ne concentram pe flair care, putem spune ca a devenit o pasiune pentru noi.

   Avand in vedere ca suntem nevoite sa si muncim, la antrenamente ajungem de 4-5 ori pe saptamana cu toate ca ne-am dori sa fim prezente zilnic in sala de antrenament. Poate la un moment dat ne vom putea antrena atat cat ne dorim si automat progresele noastre vor fi mult mai rapide. 

Dupa cum deja am spus, vinovat pentru acest proiect nu este nimeni altul decat Luca Valentin, campionul mondial la flair! El a facut posibila existenta acestei trupe, el este cel care ne antreneaza si care ne este alaturi la fiecare antrenament, el este cel care a avut nevoie de cea mai mare rabdare cu noi pentru ca au fost momente in care greseam, iar el era acolo sa ne ridice moralul si sa ne reaminteasca la fiecare pas ca doar cu rabdare si antrenament o sa ne iasa totul perfect!

   La inceput nu ne vedeam facand flair. Cand am intrat in proiect ne era frica sa ne aruncam sticla dintr-o mana in cealalta, dar dupa cateva antrenamente a inceput sa ne placa foarte mult

 Avand in vedere ca suntem prietene, majoritatea timpului ni-l petrecem impreuna.

De cand am intrat in lumea aceasta a flairului am legat destul de multe prietenii. I-am cunoscut pe baietii de la Brasov, Claudiu Campo si Razvan Dinu, si am avut onoarea sa cunoastem si campioni din intreaga lume, pe Denny Bakiev, Tom Dyer, Marek Posluszny si chiar pe Alexander Shtifanov, barmanul cu cele mai multe vizualizari pe internet. Atunci cand ai onoare sa cunosti astfel de oameni si sa te invarti in mediul acesta ai senzatia ca este ireal, pana acum un an ne uitam la clipurile lor iar acum ii cunoastem personal. Este o senzatie unica si de nedescris in acelasi timp.

     Suntem constiente ca in momentul de fata nu suntem pregatite pentru o competitie la nivel mondial, dar ne-am dori ca in viitorul cat mai apropiat sa urcam pe scena marilor competitii mondiale. 

    Vrem sa demonstram ca si fetele pot face flair chiar daca baietii au abilitati mult mai bine definite decat noi, vrem sa incurajam cat mai multe fete sa se apuce de antrenamente si ne-am dori chiar sa deschidem un bar al nostru unde, poate suna a discriminare, dar am dori ca persoanele din spatele barului sa fie numai fete care sa poata demonstra ca in lumea asta a barbatilor si reprezentantele sexului frumos au un cuvant de spus!

   Cu ajutorul emisiunii vrem sa promovam si o alta latura a bartendingului, latura ce nu este foarte cunoscuta la noi in tara si anume FLAIRul, iar daca este facut de doua fete, speram ca impactul sa fie si mai mare.

    Experienta acestei emisiuni a fost unica, emotiile unice, nu credeam vreodata ca putem simti asa ceva dar uite ca emisiunea ne-a aratat partea frumoasa a emotiilor si nu le regretam nicio clipa!

      Asteptarile pe care le avem noi de la aceasta emisiune sunt in primul rand legate de promovarea flair-ului. Ne dorim ca toata lumea din tara asta, de la mic la mare, atunci cand aude cuvantul flair sa stie exact despre ce este vorba. Si vrem ca tot mai multi barmani sa faca flair-bartending, iar clientii sa apercieze spectacolul din spatele barului si sa nu uite ca omul de dincolo de tejghea se antreneaza ore bune pe zi, isi da sticle in cap, se taie in cutii pentru a-i putea oferi lui, clientului, un show de calitate si care sa-l faca pe acesta sa revina in locatia respectiva.

     Nu ne-am gandit ce am face cu banii in cazul in care am castiga, dar ar fi dragut daca am reusi sa ne deschidem barul de care am mentionat mai sus, bar ce mai mult  ca sigur ar purta numele trupei Blonde Tails si probabil am investi in cariera noastra pentru a ajunge cat mai sus in ceea ce priveste flair-bartendingul!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni