• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Baiatul cu chitara de la "Romanii au talent" 2014: "Daca as castiga, as merge cu familia mea in cea mai tare vacanta posibila"

Baiatul cu chitara de la "Romanii au talent" 2014: "Daca as castiga, as merge cu familia mea in cea mai tare vacanta posibila"

Baiatul cu chitara de la "Romanii au talent" 2014: "Daca as castiga, as merge cu familia mea in cea mai tare vacanta posibila"

Andrei Mihnea Cerbu are 11 ani si un mare talent la chitara. Cu toate acestea, baiatul ramane cu picioarele pe pamant si nu se considera inca artist adevarat.

Ma numesc  Andrei Mihnea Cerbu, m-am nascut pe 6 octombrie 2002 la Iasi si sunt elev in clasa a V-a la Colegiul Costache Negruzzi din Iasi. 

Pe tata in cheama Florin Cerbu, este inginer si  are 40 de ani , pe mama o cheama Otilia Cerbu , este contabil si are 35 de ani. Pe fratiorul meu il cheama Teodor Stefan este la gradinita si are 6 ani. 

Parintii mei s-au cunoscut in 2001 si lucrau impreuna la aceeasi firma. Tata e din Ramnicu Valcea si mama este din Iasi . S-au casatorit  si in 2002 mama m-a nascut  si ca sa aiba grija de mine a trebuit sa renunte la facultate. Tata a lucrat in continuare si a trebuit sa ne intretina pe toti. Apoi a venit pe lume si fratele  meu, Teo. 



Cum a ajuns vicecampion national la karting

Cand  aveam  cam 7 ani am avut cu tata o discutie ca intre barbati si l-am intrebat ce pasiuni a avut el cand era tanar  si mi-a spus ca i-au placut  mult sporturile cu motor si muzica. Si i-am spus ca as vrea sa incerc si eu un sport cu motor sa vad cum este si asa am ajuns la karting, la Palatul Copiilor. Dupa ce m-am dat prima data, am simtit ca imi place sa merg cu viteza mare  pe circuitul de la Iasi si i-am spus tatalui meu ca imi place mult. Dupa 3 luni de antrenamente am participat la o prima competitie la nivel national organizata de Palatul Copiilor din Targu Secuiesc, unde am castigat locul 3.

Am fost foarte  bucuros ca ii calc tatalui meu pe urme. Pentru ca am avut rezultate bune, tata mi-a cumparat un kart adevarat  si m-a inscris in Campionatul National, unde am castigat titlul de vicecampion national in 2010. In acelasi timp, tata m-a dus la chitara la cel mai bun profesor  din Iasi, Petran Paveliuc, care la inceput nu voia sa ma primeasca pentru ca zicea ca sunt prea mic si l-am pus sa zica alfabetul de la coada la cap daca el era asa de mare. Nu a putut si pana la urma m-a primit la cursuri.

 In 2011 am continuat sa merg la Campionatul National de karting, unde din pacate, dupa 3 etape  a trebuit sa renunt pentru ca parintii mei nu mai aveau  resurse financiare ca sa ma sustina. Acumulasem atat de multe puncte incat chiar daca am lipsit la jumatate de campionat, tot am luat locul 3 in clasamentul general. 

Rocker la 9 ani

In anul 2011  a aparut  trupa de rock Kids Rock  formata din copii de varsta mea. In anul 2011 pe 16 decembrie am avut primul meu concert cu trupa Kids Rock in fata a 400 de persoane si a fost un succes. Aveam 9 ani si eram rocker. 

Apoi eu, ca si chitarist al trupei, am inceput sa invat piese tot mai grele iar in concertul din iunie 2012 am cantat “Sweet Child O Mine” de la Guns’N’ Roses, idolul meu de atunci fiind Slash. 

Au urmat multe concerte si in anul 2012 am mai participat odata cu trupa Kids Rock la "Romanii au talent" dar nu am trecut de preselectii . Noi am continuat sa cantam peste tot pe unde  s-a putut dar in 2013 trupa s-a desfiintat. 

Am inceput o cariera solo , am inceput sa compun muzica si in 18 mai la 10 ani jumatate am lansat prima mea compozitie. Se numeste “I love u” pentru ca imi placea atunci de o fetita. :)  

In octombrie  2012  tata a vorbit cu Bobita Catusanu , liderul de la Antract, care dupa ce m-a vazut pe internet, m-a invitat sa cant la un concert . Am fost la Rm. Valcea, am cantat si m-am simtit extraordinar mai ales ca toti ma placeau, iar cei din Antract  au fost niste oameni deosebiti. Am mai cantat cu ei de 8 Martie 2013 la Bacau si de 9 Martie 2013 la Suceava. Antract este prima trupa mare care m-a promovat si o sa ii multumesc mult pentru asta . 



"Motociclistii m-au tratat nu ca pe un copil, ci ca pe unul de-ai lor"

In iunie 2013 am fost invitat sa cant la “Tabara moto rock” din Bacau. O sa ramana una dintre cele mai frumoase amintiri de la vreun concert pentru ca toti motociclistii m-au tratat nu ca pe un copil, ci ca pe unul de-ai lor. De atunci imi plac la nebunie motocicletele si vestele de piele cu care erau imbracati noii mei prieteni.

La sfarsitul concertului mi-au daruit un palos cu promisiunea ca atunci cand voi avea eu 18 ani ma voi  intoarce si il voi da altcuiva. A fost cel mai tare concert al meu. Intre timp am descoperit ca imi place foarte mult muzica lui Gary Moore, pentru  ca apoi sa devin fanul lui. 

In august 2013 am cunoscut-o pe Diana Petcu cu care am hotarat sa facem un duet si sa cantam. Am cantat impreuna, aproape in fiecare weekend  pe o straduta langa o cafenea unde ne-am simtit excelent si ne-am facut numerosi fani, dar am capatat si multa experienta. Am compus impreuna o alta piesa, eu muzica si ea versurile si se numeste Lonely. Am muncit foarte mult la ea dar noua ne place foarte mult .

Ne-am dorit foarte mult sa facem si un videoclip la ea, dar nu am reusit pana la urma deaorece nu am avut posibilitati financiare, iar parintii nostri nu au reusit sa gaseasca un sponsor. Am avut multe concerte  si acum ne pregatim sa mai lansam o piesa care se numeste “Sweet Angel”. 

Din primavara  lui 2013 nu am mai putut sa fac cursuri de chitara pentru ca parintii mei nu au mai avut resurse financiare si m-am apucat si am invatat de pe youtube pe BB KING, John Mayer, Steve Ray Vaughn si altii.

Locul 1 la singurul concurs de chitara electrica din tara

Tata  este cel care m-a ajutat sa inteleg ce inseamna muzica buna , este cel care a stat tot timpul langa mine si impreuna cu mama m-a sustinut atat cat au putut ei.

La sfarsitul anului 2013 am participat la singurul concurs de chitara electrica din tara ,  Iasi Guitar Festival , unde desi eram cel mai mic si am concurat impotriva altor baieti de 18 ani am castigat locul 1. Tata a fost in seara aia unul dintre cei mai mandri tatici. 

Am aparut in decembrie in revista “Rock’n’Roll Magazine” din SUA, iar numele meu a fost pe coperta acestei publicatii.

In cativa ani sper sa devin din ce in ce mai bun , sa am concerte si as vrea sa compun cat mai multe piese pentru ca imi place mult sa improvizez. 

Mi-as dori foarte mult sa ajung sa cant la Motreaux, acolo unde au cantat toti marii muzicieni printre care si idolul meu Gary Moore si as vrea sa ajung la fel de mare ca el dar as vrea sa cant in stilul meu, nu vreau sa il copiez .

Mi-am dat seama ca din pacate Gary Moore este un artist foarte putin cunoscut  si m-am hotarat sa particip la emisiunea "Romanii au talent" pentru ca sa auda toti cat de frumoasa este muzica lui. Am ales sa cant una dintre piesele lui in preselectii si cred ca le-a placut tuturor. 

"Daca as castiga la Romanii au talent, as merge cu familia mea in cea mai tare vacanta  posibila"

Desi am cantat de multe ori live, pentru mine experienta de la emisiunea "Romanii au talent" a fost extraordinara. Mi-am dat seama ca trebuie sa muncesc din ce in ce mai mult ca sa devin cat mai bun ca sa am ce sa arat oamenilor.

Show-ul este acum integral pe Voyo.ro.

Daca as castiga concursul ,  as vrea sa fac o sala de repetitii unde toti copiii talentati dar care nu isi pot permite un profesor sau un instrument bun sa poata sa vina sa studieze muzica.

Si mi-as mai dori ca impreuna cu familia mea sa merg in cea mai tare vacanta  posibila pentru ca in fiecare vara s-a ivit un motiv si nu am mers nicaieri.

Imi place foarte mult sa cant pe scena si imi place foarte mult sa fac show. Pentru fiecare concert ma pregatesc foarte mult pentru ca sa iasa cat mai bine si cred ca sunt multi care vor sa vina la concertele mele, pentru ca, dupa experienta din vara trecuta cand am cantat la terase, am vazut ca din ce in ce mai multi oameni veneau la concertele mele iar altii reveneau.

Imi doresc ca dupa acest show lumea sa-l cunoasca cat mai bine pe idolul meu Gary Moore, sa asculte muzica buna  si imi mai doresc ca multi copii sa se apuce sa studieze un instrument si sa nu renunte niciodata pentru ca muzica este foarte frumoasa.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni