Andi Moisescu: ”Românii sunt tot ce poate fi mai bun pe pământul ăsta”

Andi Moisescu: ”Românii sunt tot ce poate fi mai bun pe pământul ăsta”

Andi Moisescu ne-a dezvăluit cum se vede, de la de masa juriului, cel mai tare show din România, acum, în cel de-al nouălea sezon. 

Cum s-au schimbat lucrurile, de la sezonul 1 la sezonul 9 suprem?

Eu am mai albit între timp. Emisiunea... s-a schimbat în bine, în sensul în care a devenit din ce în ce mai bună și talentele de pe scenă - din ce în ce mai dichisite. Oamenii au înțeles mai bine, de la an la an, arta spectacolului. Drept urmare, au reușit să ne uimească din ce în ce mai tare de la an la an. Cel puțin, asta este senzația pe care am avut-o eu, de la masa juriului. 

Citește și: Anton Joseph, poveste emoționantă de viață: ”Mama din Irlanda îmi cânta când eram mic”

Ce te-a impresionat pe tine cel mai mult în acest sezon?

Din fiecare disciplină, a existat cel puțin unul care m-a impresionat. Toate cele cinci Golden Buzz-uri m-au impresionat, mi-au plăcut și momentele care n-au mai prins Golden Buzz... Pentru mine, Golden Buzz-ul este un drept de veto, o putere specială pe care o am. Eu, sincer, folosesc butonul auriu când cred că un număr merită să ajungă în semifinală, dar n-am încredere că toată lumea de la masa juriului gândește la fel. Pentru că, dacă am această încredere, n-are rost să folosesc butonul auriu. Când sunt sigur că Mihai și Andra și Florin gândesc la fel, n-are niciun rost să irosesc butonul auriu. 

Cum crezi că a modificat această emisiune percepția românilor față de compatrioții lor?

Crezi că noi aveam o părere proastă despre noi, ca popor? Nu cred! Dimpotrivă. Noi am învățat de mici, de la grădiniță, nici măcar de la școală, că nu există nimic mai presus de români, că românii sunt tot ce poate fi mai bun pe pământul ăsta, n-avea cum să ne mire faptul că ei sunt și talentați. Ceea ce ar putea să ne mire este să vedem cât de mulți sunt cei talentați, dar aici e doar o chestiune de timp pentru că, după părerea mea, fiecare om are șansa de a realiza că este talentat. Eu cred că fiecare dintre noi are cel puțin un talent, dacă nu mai multe. Este o chestiune de curaj de a-l și arăta altora. Pentru că cei mai mulți dintre noi au o reținere, care vine cumva dintr-o formă de educație ce ține mai degrabă de trecut, când nu eram încurajați să arătăm de ce suntem în stare. Trebuia să stăm în banca noastră, să fim cuminți, să spunem cât mai puțin spre deloc. Dacă se poate - nici să nu gândim, că gândurile sunt periculoase pentru că se pot transforma în acțiuni și așa mai departe. Asta s-a schimbat, după părerea mea. Poate că le-a dat românilor un plus de curaj de a arăta ceea ce oricum ei știau. Ăsta mi se pare un mare câștig. 

Ce spui de noua generație? Sezonul acesta, sunt în concurs niște copii extraordinari.

Generația nouă nu are metehnele generației mele. Mă iau pe mine drept exemplu negativ din generația mea... pentru că nu am fost niciodată încurajat să arăt prea mult. În principiu, am fost tot timpul îndemnat să stau în banca mea, să-mi văd de treaba mea. Generația actuală, generația copiilor mei, sub nicio formă nu a primit genul acesta de educație, drept pentru care oamenii sunt foarte deschiși, dezinvolți și n-au niciun fel de problemă în a arăta ce le place, ce și-ar dori să facă etc., lucru pe care pe mine mă bucură cel mai tare. I-am și încurajat, de altfel, pe ei și le-am și lăudat părinții. Numai de bine despre generația actuală, în general, am încredere în cei mai tineri decât mine! 

Copiii tăi sunt fani ai emisiunii? În ce domenii îi vezi tu mai talentați?

Da, se uită la emisiune. Să știi că au mai multe direcții: unele țin de sport, altele țin de artă. Nu sunt în zona asta, de muzică, sunt mai degrabă către artă vizuală și către sport extrem, ceea ce poate că face, mai degrabă, parte din universul copilăriei lor. Noi am crescut cu mingea în spatele blocului, ei - cu trotineta sub picioare în skatepark. E o mică diferență.  În skatepark, sunt mulți grafferi, băieți care vin cu spray-uri - asta au văzut, asta i-a fascinat și pe ei, sunt în universul ăsta de cultură urbană. 

Dacă ai fi avut acum 18-20 de ani, ai fi venit la ”Românii au talent”?

Sigur că veneam.  Cred că aș fi venit și dacă eram la vârsta la care sunt astăzi și n-aș fi avut șansa să fiu în televiziune. Găseam eu ceva cu care să impresionez juriul. Am mai spus - eu am credința că fiecare dintre noi are câte un talent pus deoparte, găseam eu o trăsnaie, nu era așa dificil. Arta spectacolului este la îndemâna fiecăruia, trebuie doar să îndrăznească, să se apropie de ea, să vadă doar ce idee îi mai vine din ea și să insiste puțin. Cam aici este secretul. Ține foarte mult și de exercițiu. În pofida a ceea ce zice lumea - ”cu talentul te naști, e ceva de la Dumnezeu” - talentul este o abilitate înnăscută sau dobândită. Poți să dobândești abilități liniștit, cu condiția să se declanșeze la un moment dat o pasiune pentru ceva și, insistând asupra acelei pasiuni, o să vezi că se dezvoltă un talent acolo. 
 

Vezi și: Ei sunt primii finaliști Românii au talent

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni